10 stvari koje se danas moraju znati o tehnologiji

Objavjeno: 15.05.2020.
10 stvari koje se danas moraju znati o tehnologiji

1. Prema novim navodima FTC-a, TikTok ilegalno prikuplja podatke o djeci. TikTok je prošle godine postigao nagodbu sa FTC-om nakon što je priznao Musical.li, aplikaciju koju je kupio 2018. godine ilegalno je prikupio podatke o deci.

2. Grupa demokratskih senatora zahtjeva odgovore od direktora kompanije Whole Foods, vlasništva kompanije Amazon, Johna Mackeija o tome kako prodavatelj proizvoda prati svoje radnike da spriječe udruživanje. Demokratski poslanici u četvrtak su poslali pismo izvršnom direktoru kompanije Whole Foods Johnu Mackeiu, tražeći odgovore o taktiziranju izbjegavanja sindikalnih proizvođača.

3. Jeff Bezos je na putu da postane trilijuner do 2026. godine - uprkos pandemiji koja ubija ekonomiju i izgubivši 38 milijardi dolara u nedavnom razvodu. To je ako njegovo bogatstvo i dalje raste na 34% godišnje, pokazala je analiza Comparisun-a.

4. Twitch pokreće savjetodavnu organizaciju koja uključuje vrhunske strujare posle višemjesečnih kritika zbog kontroverznih zabrana. Platforma za prenos uživo koristi pomoć Savjetodavnog vijeća za bezbijednost koja će pomoći u kreiranju njegovih politika.

5. Salesforce će pustiti zaposlene da rade kod kuće ostatak godine, čak i nakon što se kancelarije ponovo otvore. Vrijeme otvaranja svake kancelarije zavisiće od smjernica lokalnih vlasti za javno zdravstvo i biće postepeni proces, kažu iz kompanije.

6. Apple je kupio virtuelnu stvarnost StartVR NektVR jer se gura dublje u zabavu. Smatra se da je ovaj dogovor možda vrijedan 100 miliona dolara.

7. Amazon se udružuje s Vogue-om za internetsku trgovinu u kojoj se nalaze nezavisni luksuzni dizajneri, ali neki kažu da to signalizira 'mračnu' budućnost mode. Tehnološki gigant sarađuje sa Vogue-om i Savjetom modnih dizajnera Amerike kako bi lansirali digitalnu prodavnicu koja kupcima omogućava kupovinu predmeta od vrhunskih nezavisnih dizajnera.

8. Elon Musk je twitnuo da je "Facebook sisao" na Facebookovu AI vođu koji je rekao da Musk "nema pojma o čemu govori kad govori o AI". Musk je uzeo pauzu od novog oca, da bi se u četvrtak u 13 sati raspravljao sa Facebook-ovim AI vođom na Tvitteru.

9. Google Chrome dobija novu funkciju koja će vam konačno omogućiti da grupirate više kartica. Nova funkcija kartica Google Chrome omogućava korisnicima da zajedno organizuju otvorene kartice, etiketiraju ih i boje u boji.

10 Bivši Googleov zaposlenik stajao je iza internetske kampanje za snimanje videozapisa o zavjeri o coronavirusu. Video Zach Vorhies o njegovoj kampanji objavljen je na YouTube-u više od dvije nedelje prije nego što je video "Pandemic" prvi put objavljen na mreži.

Izvor: Business Insider