2K Games potvrdio da je hakovan, igrači upozoreni

Objavjeno: 22.09.2022.
2K Games potvrdio da je hakovan, igrači upozoreni

Američki izdavač video igara 2K potvrdio je da je njegova platforma za podršku hakovana i korišćena za slanje poruka sa linkom preko koga se distribuira opasni malver.

"Molimo vas da ne otvarate nijedan imejl niti linkove koje dobijete sa naloga za podršku 2K Games", poručila je kompanija korisnicima na Twitteru.

2K je savetovao one koji su možda kliknuli na neki od zlonamjernih linkova koje su poslali napadači da odmah preduzmu korake da ublaže moguće posledice. Jedan od njih je resetovanje svih lozinki sačuvanih u veb pregledačima, zatim, uključivanje dvofaktorske autentifikacije svuda gdje je dostupna, instaliranje i pokretanje antivirusnog programa i provjera podešavanja naloga.

2K je dodao da će portal za podršku biti nedostupan dok traje istraga i dok se ne reše posledice incidenta. Kompanija je rekla da će obavijestiti korisnike kada će komunikacija sa podrškom biti bezbjedna.

Malver o kome je reč je RedLine, poznat po tome što sa zaraženog uređaja krade širok spektar podataka, uključujući istoriju pretrage, kolačiće iz veb pregledača, sačuvane lozinke, podatke sa platnih kartica, VPN akreditive, poruke iz mesindžera, novčanike za kriptovalute i druge.

Iako nema mnogo informacija o incidentu, sumnjiv je tajming jer se napad na sistem podrške 2K Games poklapa sa hakovanjem Rockstar Games, kompanije koja je kao i 2K u vlasništvu Take-Two Interactive, jednog od najvećih izdavača video igara u SAD i Evropi.

Haker (ili grupa) koji tvrdi da je hakovao Rockstar, takođe je preuzeo odgovornost za nedavni napad na Uber, za koji sam Uber tvrdi da je organizovao haker povezan sa ozloglašenom hakerskom grupom Lapsus$, koja je poznata po iznudi.

2K stoji iza poznatih naslova, uključujući NBA 2K, Borderlands, WWE 2K, PGA Tour 2K, Bioshock, Civilization i Xcom.

Izvor : b92