Acer Iconia Tab A110: prva prava konkurencija Nexusu 7

Objavjeno: 19.09.2012.
Acer Iconia Tab A110: prva prava konkurencija Nexusu 7
Za 7-inčne Android tablete ne može se reći da ih nedostaje. Još od prvog Samsungovog Galaxy Taba mnogi su proizvođači izbacili i po nekoliko modela, a najzanimljivi od njih svakako je Googleov Nexus 7, proizveden od strane Ausa. Popularnost je stekao zahvaljujući ugrađenom jakom procesoru u kombinaciji s vrlo povoljnom cijenom, no vidjeli smo da nije dostupan baš u svakom kutku planete. Istodobno je Samsung svoj Galaxy Tab 2 7.0 ponudio na globalnom tržištu i tako ga bez obzira na slabiji procesor učinio glavnim konkurentom Nexusu 7.

Očekivano, sada će i drugi proizvođači slijediti Googleov primjer, a jedan od prvih je Acer koji je upravo predstavio svoju viziju pristupačnog 7″ tableta. Radi se o uređaju Acer Iconia Tab A110, koji bi se na američkom tržištu trebao prodavati po cijeni nešto nižoj od 200 dolara.

Baš kao Nexus 7, Iconia Tab A110 pokretan je NVIDIA Tegra 3 četverojezgrenim procesorom i za operativni sistem koristi Android 4.1 Jelly Bean. Za razliku od Nexusa 7, Icona Tab 110 dolazi s otvorom za microSD memorijske kartice što ga u startu čini konkurentnim. Od ostalih detalja treba još spomenuti i microHDMI izlaz i 2 MP prednja kameru za video chat.

Prodaja na američkom tržištu kreće kroz nekoliko nedelja, dok informacije o dostupnosti u Crnoj Gori za sada nemamo.