Adobe zvanično predstavlja Photoshop Camera za iOS i Android

Objavjeno: 12.06.2020.
Adobe zvanično predstavlja Photoshop Camera za iOS i Android

 

Kombinuje Insta-readi filtere sa AI, prilagođenim sočivima i drugim trikovima.

Ako ste tražili način da svoj Instagram selfije i objave prebacite na viši nivo, Adobe će možda imati odgovor. Njegova besplatna aplikacija Photoshop Camera sada je dostupna u App Store-u i na Google Play-u. Aplikacija donosi „insta-vrijedne objektive i efekte fotoaparata“ na vaš telefon, kao i nekoliko funkcija na AI pogonu, prilagođenih sočiva i trikova u Photoshopu.

Adobe je najavio aplikaciju u novembru na svojoj konferenciji Adobe Mak i od tada je u javnom pregledu. Od danas je dostupna zvanična aplikacija.

Kamera Photoshop je više usmjerena prema korisnicima i uticajnim društvenim mrežama nego prema fotografima. Nema robusne funkcije za uređivanje poput aplikacije iPad Photoshop. Umjesto toga, omogućava vam kretanje kroz filtere prije nego što snimite. Koristi Sensei AI za prepoznavanje subjekta na fotografiji i može preporučiti i automatski primijeniti prilagođavanja na osnovu tehničkog sadržaja fotografije (tj. Dinamičkog raspona, tonaliteta, scene scene i područja lica).

Funkcija Face Light optimizuje osvjetljenje kako bi uklonila oštre sjenke. Aplikacija će prepoznati svaki predmet u grupnim selfijima kako bi uklonila izobličenje, a obećava i sočiva kreirana od strane umjetnika i influencera, poput Billie Eilish. 

Kako Adobe kaže, "brze popravke poput portretnog osvjetljavanja i uklanjanja izobličenja znače da možete postavljati slike koje izgledaju kao da ste na njih proveli mnogo više vremena nego što ste to uradili."

Izvor: Engadget