Amazon Echo Frames pametne naočare sa asistentom Alexa

Objavjeno: 22.11.2020.
Amazon Echo Frames pametne naočare sa asistentom Alexa

Naočare sa digitalnim asistentom Alexa dostupne su za prodaju širom svijeta. Isprva su bile označene kao proizvod “Dan prvi”, napravljene u ograničenim količinama i dostupne uz specijalnu pozivnicu. Sada, malo više od godinu dana kasnije, pametne naočare Echo Frames su dostupne za sve.

Takođe, za to vrijeme napravljeno je mnogo unapređenja. Na prvom modelu su zvučnici bili tako pozicionirani da su svi u vašoj blizini mogli da čuju odgovore, dok novi model automatski prilagođava jačinu zvuka u zavisnosti od toga koliko je glasno u vašoj okolini. Iz Amazon-a navode i da su poboljšali vrijeme trajanja baterije za oko 40%. Jedna od značajnih funkcija koja je na to uticala je “auto off”, isključivanje naočara ukoliko ih okrenete naopačke i tako ostavite da stoje duže od tri sekunde.

I dalje Echo Frames imaju VIP filter koji vas samo obaveštava za određene aplikacije i ljude, a sada je dodata podrška i za grupne poruke, ali i kalendare. Uz softverska poboljšanja, unapređena je i spoljašnjost, pa se sada uz crnu boju nude u zelenoj i plavoj boji.

Ipak, unapređenja su “unapredila” i cenu, pa sada te naočare koštaju 250 dolara, što je 70 dolara više nego prvog dana. Uz trenutnu pretprodaju, na adrese mušterija Echo Frames se šalju od 10. decembra. 

Izvor: engadget