Analitičar ističe april za iPhone SE 2, oktobar za iPhone 6,7 inča 12

Objavjeno: 11.04.2020.
Analitičar ističe april za iPhone SE 2, oktobar za iPhone 6,7 inča 12

Pošto izbijanje koronavirusa izaziva haos širom svijeta, uobičajeni planovi lansiranja tehnologije dovedeni su u pitanje - a to uključuje i Apple-ove.

Nova bilješka analitičara Jeffa Pu-a, koju je objavio MacRumors, ukazuje da će iPhone SE 2 stići polovinom ovog mjeseca, dok će najveći i najskuplji iPhone 12 biti odgođen do oktobra.

Taj iPhone 12 je 6,7-inčni model, za koji mislimo da će se zvati iPhone 12 Pro Max i koji ima trostruko sočivo i LiDAR kameru skenera na zadnjoj strani.

Pretpostavljajući da su svi drugi modeli 12 modela planirani, Apple će možda u septembru najaviti nove nadogradnje kao i obično - jednostavno je to što nećete moći da izađete i kupite najkvalitetniji jedan dio sve do oktobra.

Sve u tajmingu

Nije neobično da Apple mora odložiti pokretanje jednog modela iPhone-a na mjesec dana, pa čak i ako nema problema sa snabdjevanjem i prevozom tereta uzrokovanih globalnom pandemijom.

Što se tiče iPhone SE 2, glasine o ažuriranom, pristupačnom iPhoneu poprilično se vrte od trenutka kada se prvi iPhone SE pojavio 2016. 2016. Još uvijek se vodi rasprava oko toga da li će se zvati iPhone SE 2 ili iPhone 9.

Ima smisla da Apple pokrene ovaj konkretni model ranije tokom godine, kako bi njegova prodaja zakuvala. Očekujemo da će imati dizajn vrlo sličan trenutnom iPhoneu 8, što znači da će dugme Home i dalje biti na mjestu.

Taj bi se telefon mogao pojaviti već sljedeće sedmice, kaže Pu. U poslednje vrijeme nismo mnogo čuli od analitičara, ali on je bio u pravu u vezi sa određenim Appleovim predviđanjima u prošlosti, uključujući uvođenje kamera sa trostrukim sočivima u iPhone-ov telefon 2019. godine.

Izvor: TechRadar