Android 14 dobija korisnu opciju, koju već imaju iPhone korisnici

Objavjeno: 20.05.2023.
Android 14 dobija korisnu opciju, koju već imaju iPhone korisnici

Android 14 je iza ugla, a do sada smo o njemu saznali dosta detalja. Stići će nekoliko noviteta, a sada saznajemo i nove informacije. Prema njima, na Android 14 trebalo bi da stigne nova korisna opcija.

Android nudi veću fleksibilnost pri obavljanju više zadataka u odnosu na iOS. Međutim, jedna stvar koja nedostaje Androidu jeste mogućnost pomeranja datoteka između dve aplikacije preko ćitavog ekrana. iOS omogućava da pomerite, odnosno prevučete stavku iz jedne aplikacije u drugu preko ćitavog ekrana.

Ipak, Android 14 doneće promenu u tom smislu. Prema najnovijem izveštaju, Android 14 ima novi trik u rukavu po ovom pitanju, koji će Android multitasking učiniti još boljim.

Urednik Telegram kanala Google News, Nil Sadikov, uočio je novu funkciju u najnovijoj beta verziji Androida 14 koja korisnicima omogućava da prevuku određenu datoteku ili tekst iz jedne aplikacije u drugu preko ćitavog ekrana.

Sam proces korišćenja ove funkcije biće poprilično jednostavan.

Ova funkcija će biti korisna i na uređajima s velikim ekranom, kao što su sklopivi telefoni i tableti.

Nedavno je otkriveno da će Google sa Androidom 14 rešiti jedan poprilično veliki problem. Tako je kompanija objavila da sarađuje sa Android OEM-ima kako bi ublažio frustracije programera aplikacija koji slede Androidove razvojne smjernice. 

Android 14 osiguraće da aplikacije ne izgube svoju funkcionalnost zbog agresivnog prekida rada u pozadini. Samsung je prvi Googleov partner u ovom poslu, a južnokorejska kompanija je na svojoj veb stranici za razvojne programere potvrdila da će kreirati "doslednije i pouzdanije korisničko iskustvo za korisnike Galaxy uređaja".

Android 14 je već dostupan za neke uređaje, a uskoro se očekuje zvanično predstavljanje i dostupnost svim korisnicima.

Izvor: b92