Aplikacija Google Stadia nadmašuje milion preuzimanja

Objavjeno: 25.04.2020.
Aplikacija Google Stadia nadmašuje milion preuzimanja

Otkako je Google Stadia prvi put pokrenuta u novembru 2019. za „Pro“ korisnike, provajder servisa za striming je utihnuo kada je u pitanju koliko korisnika je usluga nagomilala. Iako još uvijek ne postoje konkretni detalji, aplikacija Stadia sada je zvanično premašila milion preuzimanja, što sugeriše grubu procjenu za uslugu streaminga igara. Ove cifre dolaze nakon što Google ponudi dvomjesečno suđenje Stadia Pro svima onima sa Gmail nalogom.

Kako je saopštila analitička kompanija „Sensor Tover“ (preko Reutersa), aplikacija Google Stadia zvanično je nadmašila milion preuzimanja i na iOS-u i na Android globalno. Iako aplikacija nije potrebna za upotrebu Stadije na PC-u i Chromecast-u, nudi lakši način upravljanja računom i kupovinu igara, a naravno nudi i drugu platformu za koju se Stadia može koristiti. Stoga, iako nije konkretno, vjerovatno je da su svi oni koji koriste Stadia na PC-u i Chromecast-u također preuzeli aplikaciju.

Ove cifre su vjerovatno povisene u odnosu na broj plaćenih pretplatnika i direktnih kupaca. To je zbog činjenice da su korisnici mogli preuzeti aplikaciju bez pretplate na Stadia. Štaviše, Google trenutno nudi dva mjeseca Stadia Pro svima onima koji se prijave, što znači da je direktan prihod trenutno teško procijeniti.

Poređenja radi, PlayStation-ov servis za strimovanje i preuzimanje pretplatničkih usluga „PlayStation Now“ objavio je još u oktobru 2019. godine da je prikupio milion pretplatnika mjesečno. Biće zanimljivo vidjeti kako se to upoređuje sa Google Stadia, ako i kada gigant za pretragu objavi svoje cifre.

Izvor: KitGuru