Aplikacija koja omogućava dodavanje neprijatelja na Facebook

Objavjeno: 29.03.2012.
Aplikacija koja omogućava dodavanje neprijatelja na Facebook
Voljeli ga ili ne, Facebook je društvena mreža koja je osvojila svijet. Nudi mnoge opcije. Kada je riječ o prijateljima, njih ste mogli dodavati, ali ne i neprijatelje. No, sada se i to promijenilo, aplikacija EnemyGraph omogućava dodavanje neprijatelja. Aplikacija EnemyGraph vam omogućava da na svoj profil dodate listu neprijatelja, uključujući i one koji su trenutno na vašoj listi prijatelja. Također, možete objaviti rat bilo kojem proizvodu, osobi ili kompaniji koja postoji na Facebooku.
Čim proglasite nekoga ili nešto neprijateljem, ta osoba, proizvod ili kompanija se pojavljuju na vašem profilu na listi neprijatelja i vidljivi su drugim korisnicima ove aplikacije. Aplikaciju je kreirao Dean Terry sa Univerziteta Texas u Dallasu, koji smatra da će Facebook uskoro ukloniti aplikaciju. Neki korisnici su već napravili liste neprijatelja. Među njima su i filmovi Twilight i njemački nobelovac Thomas Mann.
"Kada već imamo liste prijatelja, ne vidim razlog zašto ne bismo imali i liste neprijatelja", kazao je Terry. EnemyGraph aplikacija bi uskoro mogla ponuditi mogućnost definisanja veza i odnosa između korisnika i drugih subjekata na Facebooku.
"Većina društvenih mreža pokušava spojiti ljude pomoću stvari koje su im zajedničke. Ali, treba imati na umu da ljude spajaju i stvari koje ne vole. Korisnici mogu koristiti aplikaciju nekoliko sedmica prije nego je Facebook ukloni. Nekoliko ljudi nas je pitalo o mogućnostima zloupotrebe aplikacija. Ukoliko niste prijatelj s nekim, niste korisnik aplikacije, ili niste poznati, ne možete biti na listi nečijih neprijatelja. Aplikaciju pratimo pažljivo kako ne bi bilo zlouptrebe", dodao je Terry.