Aplikacija samo za djevojke: Trebate li ostaviti dečka?

Objavjeno: 16.06.2012.
Aplikacija samo za djevojke: Trebate li ostaviti dečka?
Umjesto prijateljica, poslušajte šta će vam o budućnosti vaše veze reći pametni telefon i aplikacija Should I Break Up With My Boyfriend? Šta napraviti kada ne znate u kojem smjeru ide vaša veza i kada se pitate da li je najbolje prekinuti vezu sa dečkom ili mu dati još jednu šansu? Djevojke su do sada sa ovim pitanjima najčešće gnjavile svoje prijateljice, a u budućnosti više neće biti potrebe za tim, već će im odgovor dati njihov pametni telefon. Sarah Gray, programerka iz Chicaga i sama se našla u vezi u kojoj nije znala kako postupiti te je vezu sa svojim dečkom htjela sagledati iz nekog objektivnog ugla pa je odlučila dizajnirati aplikaciju za iPhone koja će joj savjetovati o budućnosti njene veze. Aplikacija Should I Break Up With My Boyfriend? od djevojaka zahtjeva da svakodnevno bilježe i ocjenjuju svoje osjećaje i razmišljanja prema momcima te zatim analizira te podate pokazujući kakvi su njihovi stvarni osjećaji prema njima.

Gray je za Daily Mail rekla kako je mogućnost da jasno i objektivno vidi kako stvari stoje u njenoj vezi prvi korak ka sretnom i zdravom životu i ljubavi – sa trenutnim dečkom ili sa nekim drugim te da je nekad potreban objektivan glas koji će nam pomoći da cijenimo dobre stvari ili da prihvatimo bolne stvari u životu – pa makar taj objektivan glas bio i mobilni telefon.

Konačan sud o vezi aplikacija daje nakon dvije sedmice korištenja, a njena dizajnerica upozorava da aplikacija Should I Break Up With My Boyfriend? ne može zamijeniti razgovore sa licenciranim terapeutima, najboljim prijateljima ili kućnim ljubimcima, ali kako ipak može doprinijeti novim pogledom na situaciju.

Ovu aplikaciju možete skinuti ovdje, a njena cijena iznosi 0,99 dolara.