Aplikacija Sony AR pokazuje da li će novi TV odgovarati vašoj sobi

Objavjeno: 15.05.2020.
Aplikacija Sony AR pokazuje da li će novi TV odgovarati vašoj sobi

Nećete morati da razbijate mjernu traku.

Sony smatra da se pomoću tehnologije može riješiti jedne od najčešćih problema sa kupovinom televizora: osigurati da se vaš novi set pravilno uklopi. Radi se o aplikaciji Envision TV AR za Android i iOS koja, kao što naziv govori, koristi proširenu stvarnost da bi pokazala kako će Soni uređaji izgledati u vašem životnom prostoru. Nakon što odaberete veličinu televizora i ekrana, jednostavno morate da postavite virtuelnu metu da biste vidjeli koliko dobro taj model djeluje uz zid ili na postolju.

Aplikacija nije dostupna svuda od ovog pisanja i trebaće vam najmanje iPhone 6 za verziju iOS ili Android telefon koji podržava ARCore sa operativnim sistemom Oreo ili noviji.

Djelomično je to namijenjeno vašoj prodaji na televizorima, naravno. Sony se bez sumnje nada da ćete prenijeti rivalske setove kada nećete biti sigurni u njihovu veličinu. Ipak, ovo bi se moglo isplatiti ako ste se već odlučili za Sony telefon i samo se brinete da što bolje iskoristite svoju dnevnu sobu. I gledaj na ovaj način: osim ako vam je raspoloživi prostor veoma blizak, uvijek biste to mogli da upotrebite kao grubu mjerilo za veličine kod rivalskih TV proizvođača.

Izvor: Engadget