Apple ažurira aplikaciju Schoolwork kako bi učiteljima mogao pomoći da učionicama upravljaju izdaleka

Objavjeno: 27.05.2020.
Apple ažurira aplikaciju Schoolwork kako bi učiteljima mogao pomoći da učionicama upravljaju izdaleka

Schoolwork 2.0 ima nove funkcije za udaljene učionice.

Apple je ažurirao svoju kolaborativnu aplikaciju za obrazovanje sa novim funkcijama koje će učenicima i nastavnicima olakšati daljinsko učestvovanje u aktivnostima u učionici. Firma za školske aplikacije dobila je značajno preobražavanje sa ažuriranjima koja nastavnicima olakšavaju upravljanje zadacima iz daleka.

Navigacija aplikacije je redizajnirana tako da nastavnici mogu brzo da pregledaju sve svoje brošure za svaki razred i brzo pristupe nacrtima i favoritima. Na strani učenika, aplikacija će takođe pokazati koji zadaci treba da se plaćaju za svaki od njih.

Nastavnici takođe mogu da koriste pojedinačne zadatke i vide napredak svakog učenika i koliko vremena troše na posao, u poređenju sa ostatkom časa. Iako bi ove promjene bile korisne čak i u uobičajenom okruženju u učionici, one bi mogle pružiti važan uvid nastavnicima jer učenici rade na daljinu. Ako jednom učeniku treba znatno duže da završi zadatak ili završi mnogo brže od ostatka razreda, to bi nastavniku moglo dati do znanja da im je potrebna dodatna pomoć. Nastavnici će sada takođe imati mogućnost da preko aplikacije Schoolwork daju poruke ili FaceTime učenicima u slučaju da im treba pažnja više jedan na jedan.

Apple je prvi put izdao svoju aplikaciju Schoolwork u 2018. godini, zajedno s novim iPadom koji je usmjeren prema školama. Ali s obzirom da se toliko škola sada prilagođava daljinskom radu, poslednje promjene mogu pomoći ubrzanju usvajanja nastavnih sredstava kompanije. Kompanija je takođe lansirala novi odjeljak „učenja od kuće“ na svojoj veb lokaciji, sa resursima koji će pomoći nastavnicima da stvore predavanja prilagođena daljinama.

Izvor: Engadget