Apple bi mogao da vrati iPod, ali u neočekivanom obliku

Objavjeno: 08.04.2023.
Apple bi mogao da vrati iPod, ali u neočekivanom obliku

Apple je patentirao zanimljiv dizajn za buduća AirPods kućišta koja bi, kako izgleda, mogla da stignu s ekranom koji bi uređaj pretvorio u nešto veoma slično 'izumrlom' iPodu.

Apple je patentirao minijaturni uređaj koji može da radi sve, od reprodukcije muzike do prikaza novih imejl poruka. Prema prijavi patenta, koju je objavila Američka kancelarija za patente, proizvođač iPhonea je skicirao kućište za AirPods slušalice koje dolazi sa ekranom osetljivim na dodir i potencijalom za listanjem pesama, praćenjem vremena treninga, pa čak i malo napornijem gledanju filmova.

Sudeći po prijavi, Apple je odlučio da patentira nešto što podsjeća na mali iPod Touch ili iPod Nano, samo s prostorom za punjenje para bežičnih slušalica. Riječ je, podsetimo, o patentnoj prijavi a ne o konačnom proizvodu, što znači da u trenutku pisanja ove vesti ne postoje naznake da će AirPods jednog dana zaista stići sa kutijicom za punjenje koja na sebi ima OLED ekran.

Kompanija bi u nekom obliku mogla da istražuje sličan uređaj, pogotovo s obzirom da su AirPods slušalice najpopularnije bežične slušalice na svetu. Ono što bi Apple mogao da ostvari objavom sličnog uređaja jeste da konkurentima da do znanja za šta je sposoban.

"Najbolja stvar kod iPoda je to što možete da ponesete kompletnu svoju muzičku biblioteku sa sobom, direktno u džepu", rekao je suosnivač Applea Stiv Džobs tokom 2001. godine.

U godinama nakon toga promenilo se sve i ništa – muzika je i dalje jedna od najboljih karakteristika iPhonea, a realno – svi znamo da nostalgija za iPodom mora da rezultuje nekim proizvodom. Uostalom, srećemo ga svakog dana, bilo u aplikacijama inspirisanim iPodom, raznim nostalgičnim tvitovima, dodacima za pametne satove ili pokojim filmskim kameom, zaključuje TechCrunch.

Izvor: b92