Apple ima novu opciju za pregled muzičkog sadržaja

Objavjeno: 01.12.2022.
Apple ima novu opciju za pregled muzičkog sadržaja

Apple je lansirao mogućnost sopstvenog pregleda slušanja muzike korisnika u 2022. godini pod nazivom Apple Music Replay.

Nova opcija, koja je u funkciji od srijede, 30. novembra, omogućuje pretplatnicima da se osvrnu na pesme i izvođače koje su najviše slušali tokom prethodne godine.

Korisnici će ovom opcijom dobiti predložen spisak najboljih pjesama za reprodukciju, koji Apple Replay formira na osnovu istorije slušanja muzike: prema broju puštanja svake pesme, izvođača, albuma, spiskaa za reprodukciju, žanra i količini vremena provedenog u slušanju određene pjesme.

Potpredsednik Apple Musica Oliver Šuser istakao je: "Kada smo prvi put pokrenuli Replay, funkcija se odmah dopala korisnicima na Apple Musicu i zaista smo želeli dodatno da unapredimo opciju i načinimo je jedinstvenom za pretplatnike".

I švedski muzički streaming gigant Spotify uskoro će objaviti alternativu Apple Music Replayu, pod nazivom Spotify Wrapped, koja bi trebalo da se pojavi početkom decembra. Za razliku od Appleove nove funkcije, koja koristi pesme puštane do 31. decembra, Spotify Wrapped uključuje samo podatke od prije 1. novembra.

Kako koristiti Apple Music Replay?

Kako biste pronašli koje su pesme obelježile vašu godinu, otvorite svoju aplikaciju Apple Music ili idite na replay.music.apple.com i prijavite se s ID-om povezanim koji je povezan s vašim nalogom. Pritisnite "Start" i podaci će se sami prikazati.

Zatim možete i sortirati svoju najpopularniju muzikuz po pjesmama, izvođačima i albumima, kao i prema broju reprodukcija i vremenu koje ste proveli slušajući ih. Korisnici Apple Musica takođe će dobiti zasebnu opciju Replay i High Reel krajem decembra, koja prikazuje sve najslušanije pesme i izvođače.

Izvor: b92