Apple je dostigao milijardu aktivnih iPhone-a

Objavjeno: 29.10.2020.
Apple je dostigao milijardu aktivnih iPhone-a

Above Avalon je analitička platforma koja prati performanse kompanije Apple na tržištu još od prvog iPhone-a. Prema navodima Neil Cybara, osnivača analitičke kompanije, Apple je dostigao milijardu aktivnih telefona tokom 2020. godine.

Stopa rasta baze iPhone korisnika je usporena usljed visokog zasićenja tržišta. Tokom posljednje tri godine, zabiljleženo je i manje novih iPhone korisnika. Za 2020. godinu očekivanja su da će 80% korisnika nadograditi stariji iPhone, a samo svaki peti telefon će biti u rukama novog korisnika.

Prognoze ukazuju na to da će Apple uspjeti da dostigne prodaju od 250 miliona telefona zaključno sa četvrtim tromjesečjem 2021. godine.

Kako bi održao jaku prodaju, Above Avalon sugeriše da će Apple morati da se fokusira na poboljšanje tehnologija kamere, povećavajući vrijednost posedovanja iPhone-a, kao i funkcija koje telefon može da obavlja.

Analiza kompanije se završava prognozama da će Apple Watch uskoro zabilježiti dvije milijarde prodatih primjeraka ovog pametnog sata.

Izvor: GSMArena