Apple je konačno najavio svoj novi iPhone SE

Objavjeno: 15.04.2020.
Apple je konačno najavio svoj novi iPhone SE

Manji, jeftiniji iPhone, koji je otprilike polovina cijene iPhonea 11.

Apple je u srijedu najavio drugu generaciju iPhone SE, manji i jeftiniji iPhone koji ima istu procesorsku snagu kao i iPhone 11 sa 700 dolara.

IPhone SE starta od 400 dolara i biće dostupan za predbilježbu u petak prije isporuke 24. aprila.

To je nastavak na originalni iPhone SE koji je Apple izdao 2016. godine i zamijeniće iPhone 8 od 450 dolara u kompanijskoj liniji. Apple će takođe nastaviti da prodaje iPhone KSR uporedo sa novim SE.

Novi telefon dolazi sa 4,7-inčnim displejem, baš kao i iPhone 8, a radi na kompanijskom A13 Bionic procesoru, istom čipu koji napaja iPhone 11 i 11 Pro. I kao što iPhone 8 podseća, i iPhone SE posjeduje dugme za dom sa ugrađenim Touch ID-om.

Veliki broj propuštanja ukazivao je na to da je predstojeći novi iPhone SE. Najnovije je došlo 2. aprila, kada je 9to5Mac objavio izvještaj u kome je detaljno opisano ime telefona i boje u kojima će biti dostupan.

Najava stiže pošto je koronavirusna pandemija poremetila lance snabdjevanja i svakodnevno poslovanje Applea i drugih velikih tehnoloških kompanija. Neki analitičari rekli su da bi se očekivani Appleovi telefoni s podrškom za 5G mogli odložiti.

Proizvođači pametnih telefona poput Googlea i Samsung-a takođe su objavili upečatljive niskobudžetne modele. Samsung je, na primjer, nedavno na tržište Sjedinjenih Država doneo Galaki A51 sa 400 dolara, koji nudi trostruko sočivo i ekran bez ivica, a Google-ov Pixel 3a je primljen dobro kada je prošlog proljeća debitovao sa 400 USD.

Izvor: Business Insider