Apple kaže da je aplikacija za e-poštu Hey prvobitno odobrena greškom

Objavjeno: 19.06.2020.
Apple kaže da je aplikacija za e-poštu Hey prvobitno odobrena greškom

Apple je odbacio apel Basecampa da izvrši ažuriranja za aplikaciju.

Apple neće uskoro objaviti Basecampovu aplikaciju Hey. U intervjuu za TechCrunch, viši potpredsjednik kompanije Phil Schiller rekao je da Apple ne planira da mijenja svoja pravila za prilagođavanje aplikaciji uprkos zaostatku koji je stekao tokom poslednjih nekoliko dana. „Danas sjedimo ovdje, nema promjena pravila koja razmatramo. Mnogo je stvari koje bi mogle da urade da aplikacija djeluje u skladu sa našim pravilima. Voljeli bismo da to urade “, rekao je on za ovu publikaciju.

Basecamp je prije nekoliko dana pokrenuo aplikaciju Hey za iOS (i druge platforme), obećavši organizovaniji pristup e-pošti. Za razliku od besplatnih servisa poput Gmail-a, to košta 99 dolara godišnje, što biste morali da platite na vebu. To znači da sama aplikacija neće raditi odmah nakon što je preuzmete iz App Store-a i ne možete da platite pretplatu kao kupovinu u aplikaciji. "Preuzimate aplikaciju i ona ne funkcioniše, to nije ono što želimo u prodavnici", rekao je Schiller.

Kao što TechCrunch objašnjava, to je u suprotnosti sa pravilima za većinu aplikacija, osim „čitača“ aplikacija koje mogu da prikazuju knjige ili reprodukuju muziku i filmove, poput Netflixa. "E-pošta nije i nikada nije bila izuzetak uključen u ovo pravilo", rekao je Schiller za TC. Takođe je priznao da je iOS aplikacija odobrena greškom - Mac aplikacija je odbijena od početka - i nikada je nije trebalo isporučiti.

Iako je aplikacija za e-poštu Hey još uvijek dostupna u App Store-u od ovog pisanja, Apple je odbacio ispravku grešaka koju je kompanija pokušala poslati u ponedeljak. Tehnički gigant takođe je odbio žalbu kompanije Basecamp, te je kompaniji poslao dugotrajno pismo u kome je obrazložio svoje kršenja zakona.

„Aplikacija HEY Email prodaje se kao aplikacija za e-poštu u App Store-u, ali kada korisnici preuzmu vašu aplikaciju, ona ne funkcioniše. Korisnici ne mogu da koriste aplikaciju za pristup e-pošti ili obavljanje bilo koje korisne funkcije dok ne posjete veb lokaciju Basecamp za Hey Email i kupe licencu za korišćenje aplikacije HEY Email. Ovo krši sledeće smjernice za pregled prodavnica aplikacija:

Ako želite da otključate funkcije ili funkcije u vašoj aplikaciji, morate da kupite unutar aplikacije. Vaša aplikacija zahtjeva od kupaca da kupuju sadržaj, pretplate ili funkcije van aplikacije, ali te stavke nisu dostupne kao kupovina u aplikaciji kako to zahtjevaju smjernice za pregled prodavnice aplikacija ...

Da biste riješili ovaj problem, pregledajte aplikaciju tako da ne krši nijednu smjernicu i uslove pregledavanja App Store-a.

Na više načina možete da revidirate svoju aplikaciju ili uslugu kako biste se pridržavali smjernica za pregled App Store-a. Kupci koji su prethodno kupili pristup sadržaju, pretplatama ili drugim mjestima mogu nastaviti da pristupaju ovim stavkama u vašoj aplikaciji, sve dok se novim klijentima iOS-a pruži mogućnost da kupuju pristup korišćenjem kupovine u aplikaciji kako to zahtjevaju smjernice za pregled prodavnice aplikacija. . "

U tvitu, CTO Basecamp David Heinemeier Hansson rekao je: "Nema šanse da u prokletoj pakli platimo Apple-ovu otkupninu. Sama ću spaliti ovu kuću, prije nego što pustim takve gangstere da je zavrte za pljačku. Ovo je duboko, perverzno nasilno i nepravedno. "

Ako se sjećate, Apple uzima 30-postotnu proviziju za plaćene aplikacije i bilo koju kupovinu putem aplikacije. Za pretplatu je potrebno 30 odsto u prvoj godini, a zatim 15 odsto u narednim godinama. Tako je već dugo, ali programeri o tome ponovo govore nakon što je Evropska komisija objavila da otvara dvostruku istragu App Store-a i Apple Pay-a.

Istragu su pokrenule žalbe koje je podnio Spotifi i na osnovu izvještaja aplikacija Kobo za e-čitače u vlasništvu Rakutena. Šef Spotifia Daniel Ek otkrio je davno, kompanija ne može da priušti Apple-ove nadoknade, ističući da će je Apple podcijeniti i Apple Music koji ne mora da plati isti rez. Nakon što je EK najavila istragu, matična kompanija Match Group i vlasnik kompanije Fortnite Epic Games takođe su kritikovali tehnološkog giganta zbog prikupljanja djela zarade ostvarenog putem Apple App Store-a.

Izvor: Engadget