Apple može donijeti 'prave' vidgete za početni ekran na iOS 14

Objavjeno: 05.04.2020.
Apple može donijeti 'prave' vidgete za početni ekran na iOS 14

Možete dobiti informacije o pregledu bez posjete namjenskom ekranu.

Vidgeti su prisutni u iOS-u godinama, ali obično su na namjenskom ekranu, a ne gdje god želite, kao što je to slučaj sa Androidom. Međutim, uskoro biste mogli da dobijete tu fleksibilnost. Kao dio tekućeg niza propuštanja koda, 9to5Mac je, kako se izvještava, otkrio da Apple razvija „pravi“ sistem vidgeta za iOS 14. Ova šifra naziva „Avocado“ omogućila bi vam da vidgete postavite bilo gdje na početnom ekranu kao da su aplikacija ikone. Posada 9to5 upozorila je da postoji šansa da Apple smanji značajku (recimo, zbog vremena razvoja).

Vijest može da podrži nedavni post korisnika Tvittera Dongle koji nagovještava novi pristup pozadini u iOS-u 14. Navodno procurile snimke zaslona podešavanja pozadine uključuju kategoriju „izgled početnog ekrana“ koja bi omogućila pametne dinamične pozadine koje mogu biti zamagljene, tamne ili jednobojne na zahtjev. Teoretski, to bi moglo da pomogne da se vidgeti ispostave ako je vaša uobičajena pozadina previše zauzeta.

Ne bismo računali na apsolutnu fleksibilnost kao na Android-u, gdje imate promjenljive veličine vidgeta i mogućnost da prečice za aplikacije postavite praktično bilo gdje na početnom ekranu. Ukoliko ovaj novi pristup vidget-a dosegne iOS 14, to bi moglo ići nekim putem ka udvaranju korisnika koji smatraju da je iOS-ov interfejs za početni ekran godinama uglavnom nepromijenjen.

Izvor: Engadget