APPLE OLAKO PROPUSTIO TESLU: Ilon Mask molio za sastanak, Tim Kuk nije htio ni da čuje

Objavjeno: 23.12.2020.
APPLE OLAKO PROPUSTIO TESLU: Ilon Mask molio za sastanak, Tim Kuk nije htio ni da čuje

Vijest da kompanija Apple pravi svoje vozilo nije prošlo neopaženo ni kod Ilona Maska.   

Ovaj preduzetnik je otkrio da je čak nudio da proda svoju kompaniju Tesla za nevjerovatno smiješne pare, u odnosu na danas koliko vredi, ali da predsednik kompanije Apple, Tim Kuk nije hteo ni sastanak da se održi. Kao po običaju, izvor za ovu vijest je sam Ilon Mask koji je o tome pričao na svom nalogu na društvenoj mreži Twitter. On je odgovorio na jednu objavu koja se tiče ponovo zažive želje kompanije Apple da napravi svoje električno vozilo koje će samo da se upravlja. Mask je napomenuo da je u to vrijeme, koje često naziva "mračno doba" za kompaniju Tesla, ta firma vrijedela samo desetinu onoga koliko sada vrijedi. Ove godine je ta kompanija zabilježila sjajan meteorski skok akcija, te je Tesla najvrijedniji proizvođač automobila na planeti.

Te 2017. godine, Tesla je jedva nabavljala novac, a da bude stvar još gora, nisu imali nijedno proizvedeno električno vozilo  velike zapremine. Pisali smo da je Mask izjavljivao kako je Tesla imala još nekoliko nedjelja života, pošto su sve resurse usmjerili ka proizvodnji Model 3 vozila.  Kompanija Tesla je preživela to "mračno doba" i od tada su izbacili Model Y SUV i predstavili vozilo Cybertruck.

Kompanija Apple se nije oglašavala zbog ove objave Ilona Maska na društvenim mrežama. Apple je proveo više od pola decenije radeći na tome kako da napravi bateriju za svoje vozilo, a po svemu sudeći napravili su progres. Kako tvrdi Reuters, Apple je razvijao litijum-gvožđe-fosfatnu bateriju koja može da stane u autmobil. Navodno su uspjeli da smanje težinu, istovremeno povećavajući gustinu potencijalne energije. Mask je napomenuo da Tesla koristi slične baterije u vozilima koje prave u Kini. Razlog za uspjeh može da se pronađe i u tome što su te dvije kompanije razmijenile veliki broj talenata, te je Mask jednom prilikom izjavio: "Ukoliko ne uspeš u kompaniji Tesla, počneš da radiš za Apple, ne šalim se!"