Apple-ov iPhone 12 možda će konačno dobiti brži ekran koji će odgovarati brzini koju su neki Android telefoni imali već neko vrijeme

Objavjeno: 12.05.2020.
Apple-ov iPhone 12 možda će konačno dobiti brži ekran koji će odgovarati brzini koju su neki Android telefoni imali već neko vrijeme

Apple može da opremi neke verzije svog nabrijanog iPhonea 12 sa nadograđenim ekranom koji ima veću brzinu osvježavanja, što bi trebalo da ekran postane glatkiji i brži, prema YouTube kanalu Sve Apple Pro.

Najskuplje verzije Appleovih sledećih iPhonea, za koje se priča da se nazivaju iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max, mogu doći sa ekranom koji ima brzinu osvježavanja od 120Hz, kaže se u izvještaju. Većina zaslona pametnih telefona obično radi na osvježavanju od 60 Hz.

Ne očekuje se da će jeftiniji modeli imati ovu funkciju, mada se, kako se navodi, sve verzije dolaze sa OLED ekranima umjesto LCD panela. Apple-ovi jeftiniji iPhone trenutno sadrže LCD ekrane koji ne nude toliko kontrast ili smjelost kao OLED paneli.

Ovaj potez bi došao kada displeji sa većom stopom osvježavanja počinju da postaju norma kod rivalskih Android uređaja. Samsung-ova Galaxy S20 linija, na primjer, ima brzinu osvježavanja od 120 Hz, kao i OnePlus 8 Pro. Telefoni Asus i Razer koji se plasiraju na mobilne igrače takođe imaju brzinu osvježavanja od 120 Hz.

Apple-ovi iPad Pro tableti takođe sadrže funkciju koja se zove ProMotion, a koja povećava brzinu osvježavanja do 120Hz za bolju reakciju i pomjeranje tečnosti. Zvuči kao da bi kompanija mogla planirati sličnu karakteristiku za prijavljeni iPhone 12 Pro, mada sve što Apple Pro napominje da će telefon moći da prelazi sa brzine osvježavanja u zavisnosti od zadatka koji će mu biti sačuvan. Na primjer, režim u 120Hz može da se pokrene samo ako igrate igru ili se brzo krećete.

Osim mogućnosti da podrži brzinu osvježavanja od 120 Hz na određenim modelima, zvuči kao da će sledeći iPhone dijeliti i neke druge sličnosti sa iPad Pro-om. Neki modeli možda dolaze sa Lidar senzorom slično kao Apple-ov pro-grade tablet, a za liniju se očekuje da će imati novi plišani dizajn s oštrijim ivicama slično kao i iPad Pro, prenosi Bloomberg.

Apple obično najavljuje i izdaje svoje nove iPhone uređaje na jesen. Nejasno je da li će se Apple pridržavati svog uobičajenog rujanskog vremenskog okvira ove godine, jer neki izvještaji analitičara i Nikkey Asian Review sugeriraju da bi pandemija koronavirusa mogla dovesti do odlaganja pokretanja.

Izvor: Business Insider