Apple-ove nove slušalice došle su do naziva AirPods Studio

Objavjeno: 11.05.2020.
Apple-ove nove slušalice došle su do naziva AirPods Studio

Uskoro stižu za 350 USD

Glasine o AirPods-u stižu sada brzo i brzo: nakon nagovještaja o kašnjenjima proizvodnje koje smo čuli juče, danas imamo nagovještaj da će se Appleov novi par bežičnih prekoračnih slušalica nazvati AirPods Studio.

Kako tip potiče od obično pouzdanog Jon Prossera, ima prilično veliku težinu - mada, kao i uvijek, ništa nije službeno dok Apple ne kaže da jeste. Planovi proizvoda se mogu brzo promijeniti, posebno ako koronavirus obilazi svijet.

Prosser kaže da će novi AirPods Studio koštati 350 dolara, što će ih staviti po istoj cijeni kao i sadašnji Beats Studio 3. S malim AirPods ušnim ušima bezuspješni hit, nije iznenađenje da Apple primijeti još proizvoda sa brendiranjem.

A šta je sa AirPods Ks-om? To je ime prethodno bilo vezano za Appleove slušalice o prekomjernim ušima, ali izgleda da će AirPods X zapravo biti sportska verzija normalnih AirPodsa, možda po uzoru na Poverbeats Pro.

Svi AirPods

Već smo čuli dosta o tim slušalicama koje se prekomerno slušaju, iako se detalji uvijek ne podudaraju. Jedan od vodećih Apple-ovih analitičara u industriji, Ming-Chi Kuo, rekao je da Apple lansira proizvod u ovoj kategoriji negdje ove godine.

Prethodne glasine koštale su 399 dolara, pa se čini da bi ove slušalice mogle doći na povoljnijem nivou nego što smo očekivali. Još nije jasno kako Apple može da cijeni ove AirPods Studio na međunarodnom nivou.

Čak smo vidjeli ikone koje potencijalno predstavljaju AirPods Studio u ranom kodu iOS 14. Sa iOS 14 koji bi Apple zvanično trebao objaviti u junu, to je dobra ponuda za to kada bi se ove prekomjerne slušalice mogle pokvariti. 

Ovo je sve odvojeno od ažuriranja standardnih AirPodsa, koje očekujemo već svakog dana. Izgleda da će 2020. godina biti velika godina u Apple-ovom audio odjeljenju, pa biste možda počeli da štedite sada.

 Izvor: 9to5Mac