Apple ozbiljno zabrinut: Ovaj iPhone se loše prodaje

Objavjeno: 30.12.2022.
Apple ozbiljno zabrinut: Ovaj iPhone se loše prodaje

Apple je prema navodima "ozbiljno" zabrinut zbog rezultata koje na tržištu beleži iPhone 14 Plus.

Zbog neočekivano loših rezultata, koje beleži 6,7-inčni telefon, Apple razmatra načine na koje će oformiti predstojeću iPhone 15 liniju koju će plasirati na tržište sledeće godine.

iPhone 14‌ Plus predstavlja najnovijeg člana u okviru iPhone linije, a menja 5,4-inčni iPhone mini. Telefon ima isti dizajn, kamere i performanse kao standardni ‌iPhone 14‌, ali uz veći displej i bateriju.

Prema navodima insajdera, Apple planira reevaluaciju strategije kojom će tretirati iPhone modele koji u svom nazivu imaju ili nemaju "pro" oznaku, kada je u pitanju iPhone 15 serija.

Jedna strategija uključuje smanjenje cene Plus modela u liniji, koja će startovati od 899 dolara (prema navodima lanaca snabdevanja i industrijskih izvora). Druga strategija uključuje dodatno diferenciranje između modela sa i bez "pro" u nazivu, a ovo je ranije pomenuo i analitičar Mingči Kuo.

Od objave iPhone 15 serije nas deli skoro godinu dana, tako da je još uvek rano govoriti o konačnoj strategiji koju Apple planira da implementira.

Neki znakovi ukazuju na to da Apple planira da objedini kompletnu iPhone liniju, pa bi tako Dynamic Island mogao da postane deo svih iPhone 15 modela.

Izvor: b92