Apple povećava cene popravke za starije iPhone uređaje od 1. marta

Objavjeno: 15.01.2023.
Apple povećava cene popravke za starije iPhone uređaje od 1. marta

Apple od 1. marta podiže cijenu zamene baterija za ranije modele iPhone-a sa 14 na 20 dolara. Ako imate iPhone SE, iPhone 8 ili sličan klasičan dizajn, cijena će se popeti sa 49 dolara na 69 dolara. Cijena zamjene za Phone 14 je već bila veća na 99 dolara.

Nove cijene pogodiće brojne koricnike iPhone-a

Nije jasno da li će cijene samopopravke istovremeno rasti. Međutim, cijene delova su otprilike jednake cijeni traženja od Apple-a da izvrši zamenu baterije. Nemojte se iznenaditi ako opcija uradi sam košta više u budućnosti. Apple nije objasnio povećanje cijena. Tehnološki gigant je poslednji put odredio cijene servisa baterija za iPhone 2019. godine, kada je okončao jednogodišnju ponudu zamene od 29 dolara.

Kompanija je snizila cijene kako bi se izvinila zbog svog početnog pristupa degradaciji baterije. Nove cijene su i dalje dovoljno niske da opravdaju zamenu baterije umesto potpuno novog telefona. Međutim, nema sumnje da će to povećanje pogoditi brojne korisnike, pogotovo one čiji je uređaj star nekoliko godina, kao što je iPhone X.

Izvor: Engadget