Apple prati trendove: iPhone 16 Pro dobija još veći ekran

Objavjeno: 03.01.2024.
Apple prati trendove: iPhone 16 Pro dobija još veći ekran

Glasine ukazuju na to da će tokom 2024. godine Apple iPhone linije doživeti izmene u dimenzijama.

Prema novim informacijama, iPhone 16 Pro modeli će dobiti veće displeje u poređenju sa njihovim prethodnicima, odnosno aktuelnim modelima.

Pouzdani izvori tvrde da će iPhone 16 Pro i Pro Max imati displeje sa veličinom oko 6,3 i 6,9 inča. To predstavlja značajno povećanje u odnosu na aktuelnih 6,1 i 6,7 inča kod iPhone 15 Pro i Pro Max modela.

Povećanje displeja će uticati i na ukupno povećenje dimenzija novih iPhone modela. Oba Pro modela će biti nešto duži i širi u odnosu na svoje ovogodišnje parnjake, a zadržaće istu debljinu.

Ovo povećanje veličine bi moglo da ima više imlikacija. Veća forma bi kompaniji APple mogla da omogući implementiranje većih baterija, koje bi samim tim mogled a budu i izdržljivije, što će pogodovati fanovima.

S druges strane, povećanje displeja može da dovede do poboljšanih funkcija ekrana i drugih internih nadogradnji.

Glasine pominju da će standardni iPhone 16 i 16 Plus zadržati aktuelne veličine ekrana od 6,1 i 6,7 inča. Takođe, pominje se da bi Apple mogao da predstavi nove modele sa ekranima od 9,27 i 6,85 inča, za standardne uređaje iz iPhone 17 linije za 2025. godinu.

Važno je istaći da su sve ove informacije zasnovane na glasinama i potrebno ih je uzeti sa dozom rezerve.

Izvor: b92