Apple šalje misteriozno ažuriranje AirPods Pro-u

Objavjeno: 24.06.2020.
Apple šalje misteriozno ažuriranje AirPods Pro-u

Juče je tokom svog VVDC događaja na mreži Apple najavio nekoliko novih funkcija na čelu ka AirPods Pro: bešavno prebacivanje između audio izvora (sve dok su svi Apple uređaji) i "Spatial Audio" surround zvuka.

Danas, slučajno ili ne, kompanija je započela slanje ažuriranja upravljačkog softvera AirPods Pro, koji će ih prevesti od verzije 2D15 do verzije 2D27. Nažalost, Apple ne objavljuje promene promena za svoje AirPods ispravke, tako da još uvek ne znamo da li je to onaj koji omogućava sve te nove funkcije ili ne.

Takođe je nije lako dobiti, kao i kod svih ažuriranja firmvera AirPods. One bi trebale biti automatski instalirane dok su slušalice povezane na iOS uređaj, ali ne možete ručno pokrenuti ažuriranje, barem ne direktno. Najbolje je da stavite AirPods u futrolu, povežete kućište sa izvorom napajanja, uparite ih na iPhone ili iPad, a zatim sačekajte. Ovo bi trebalo primorati ažuriranje nakon kratkog (još nedefinisanog) perioda. 

Ako prođete postupak, javite nam u komentarima da li ima nešto novo u iskustvu njihove upotrebe. Da biste proverili u kojoj se verziji firmvera trenutno nalaze, dok su povezani na vaš iOS uređaj, idite na Podešavanja> Opšte> O kompaniji AirPods.

Izvor: GSMarena