Apple sprema novu vrstu iPhonea čije bi kućište u potpunosti trebalo biti od stakla

Objavjeno: 25.03.2012.
Apple sprema novu vrstu iPhonea čije bi kućište u potpunosti trebalo biti od stakla
Apple je pokrenuo ostvarivanje prava na patent za uređaj sa kućištem u potpunosti od stakla. Takvo kućište moglo bi se napraviti od šuplje staklene cijevi ili od dva komada stakla koja bi se spojila zajedno. Materijal bi bio hermetički zatvoren i vodootporan. iPhone 4 i 4S nisu daleko od ove ideje, jer, ovi smartphonovi se već sastoje od dva dijela stakla i čeličnog okvira. Ali, javili su se i neki problemi.

iPhone koji bi bio sasvim od stakla lako bi se mogao oštetiti pri padu. Nadalje, iPhone je pun senzora koji bi mogli imati problema sa funkcionisanjem u staklenom kućištu. Apple za ovaj problem predlaže da dijelovi stakla ne budu providni. 'Neki od razloga za upotrebu stakla, a ne drugih materijala, su što je staklo čvrsto, jako i transparentno za radio valove, a time i odgovarajući materijal za kućište elektronskog uređaja za bežičnu komunikaciju', poručuju iz Applea, javlja Mashable.

'Stakleno kućište uređaju daje unikatnan i estetski izgled. Takođe, kućište bez spojeva značajno smanjuje ulazak prašine i nečistoće u unutrašnjost uređaja', stoji u Appleovoj prijavi za patent.