Apple spremio velike promjene za svoj "jeftini" telefon

Objavjeno: 05.03.2024.
Apple spremio velike promjene za svoj "jeftini" telefon
 

Era novih "priuštivih" iPhone modela je iza ćoška, bar sudeći prema aktuelnim procurelim renderima za novi iPhone SE koji je u povoju.

Ove rendere je objavio specijalizovani sajt 91mobiles, a sudeći prema prikazanom, Apple planira velike promjene.

Čini se da će iPhone SE 4 imati displej veličine 6,1 inča - ovo bi bilo značajno unapređenje u odnosu na dosadašnji 4,7-inčni model. Još jedna bitna razlika je što ovde nema "Home" dugmeta, dok je ono kod prethodnika bilo bitan dio funkcionalnosti.

Dalje, renderi pokazuju da će notch biti sličan onima koje imaju modeli iz iPhone 13 i iPhone 14 serije, kao i da će imati Face ID modul. Pozadi će biti jedna kamera, slično kao kod prethodnika.

Dimenzije ovog uređaja, bar prema ovim informacijama, biće takođe slične iPhone 13/14 serijama. Takođe, nešto ranije su se pojavile glasine i da će novi SE modeli imati Action button, a sa rendera nije jasno da li je to istina.

Planirano je da se iPhone SE 4 pojavi sljedeće godine, ali s obzirom na sve više glsaina koje se o njemu pojavljuju, ne bi nas čudilo da Apple malo požuri i ipak ga predstavi na jesen zajedno sa iPhone 16 serijom.

Izvor: nezavisne