Apple za $50 miliona kupio video AI startap

Objavjeno: 29.10.2020.
Apple za $50 miliona kupio video AI startap

Apple je upravo dodao u svoj rastući portfolio AI video stratap Vilynx za 50 miliona dolara, tvrdi Bloomberg. Video startap koji je kompaniji Apple zapao za oko nalazi se u Barseloni i pravi softver koji analizira vizuelni kontekst videa, odnosno prepoznaje predmete, tekst i zvuk, sve ono što se nalazi u videu. 

Da Siri bude još bolja

Bloomberg navodi, da bi takva tehnologija dobro došla američkoj kompanija kako bi unaprijedila svog virtuelnog asistenta, koji bi mogao na osnovu sadržaja koji korisnici konzumiraju da daje bolje predloge za potrebe korisnika. Drugim riječima, očekuje se da će se tehnologije i vještine koje Vilynx donosi iskoristiti za unapređenje Siri digitalnog asistenta, koji bi u budućnosti mogao imati daleko širu ulogu u VR, AR i drugim okruženjima.

Iako nisu eksplicitno navedeni planovi koje Apple ima sa tim startapom, moglo bi se pretpostaviti da bi potencijal Vilynx mogao da bude iskorišćen i u pretragama, fotografijama, Apple TV, Apple Music i News proizvodima kao i drugim uslugama gdje je za preporuke bitan dio softver.

Izvor: businessinsider