Appleov 2021 iPad Pros mogao bi da ima 5G

Objavjeno: 04.06.2020.
Appleov 2021 iPad Pros mogao bi da ima 5G

 

Možda će imati i Mini-LED displeje

Appleov 2021 iPad Pros mogao bi da ima 5G, zahvaljujući Kualcommovom Snapdragon Ks55 5G modemu, navodi Appleov leak L0vetodream na Tvitteru. Ako Apple koristi taj modem, novi iPad Pros mogao bi iskoristiti i pod-6GHz 5G i brži mmVave 5G.

Novi iPad Pros mogao bi imati i Mini-LED displeje, kaže L0vetodream. Ovo nije prvo što smo čuli da bi iPad Pros mogao da dobije Mini-LED displeje. Appleov analitičar Ming-Chi Kuo izjavio je u decembru da bi 12,9-inčni iPad Pro sa Mini-LED-om mogao da se predstavi u K3 2020. Kuo je rekao da su Apple zainteresovani za Mini-LED panele jer nude slične prednosti kao OLED ekrani, poput lokalizovanih zatamnjenje i široka paleta boja.

Novi iPad Pros takođe može imati A14Ks čip, kaže L0vetodream (koji se takođe podudara sa Kuoovim predviđanjima iz decembra) i mogao bi da se pokrene u K1 ili K2 2021. godine (što je kasnije od predviđenog izdanja Kuo-ovog K3 2020 za novi 12,9-inčni iPad Pro) . 

L0vetodream je anonimni Tvitter nalog, tako da nije jasno ko stoji iza njega. Ali račun je nedavno podelio neke glasine za koje se ispostavilo da su tačne, uključujući da će novi iPhone SE doći u tri različite boje i konfiguraciji skladišta. Međutim, takođe je prilično sigurna pretpostavka da 5G u skoroj budućnosti stiže u iPad Pros, imajući u vidu da se 5G priča da će ove godine stići na iPhone. Na AppleTrack-u možete videti potpunu glasinu kompanije L0vetodream.

Apple je objavio novi iPad Pros u martu. Nova značajka potpisa bio je LIDAR senzor koji može otkriti dubinu, što bi u kombinaciji s podacima s kamera moglo pomoći u stvaranju boljih aplikacija i iskustava povećane stvarnosti. IPad Pros 2020 je takođe imao novi A12Z Bionic čip i poboljšane mikrofone.

Izvor: The Verge