AT&T-ov zastrašujući email šalje kupcima da im sada trebaju novi telefoni

Objavjeno: 23.07.2020.
AT&T-ov zastrašujući email šalje kupcima da im sada trebaju novi telefoni

Zbunjujuća pošta kompanije AT&T ne pominje da to neće biti potrebno do februara 2022. godine.

U nedavnom mejlu, AT&T je rekao nekim svojim kupcima da njihovi telefoni uskoro neće biti podržani novom mrežnom tehnologijom. E-pošta traži od kupaca da kupe novi telefon kako bi bili sigurni da će i dalje moći da upućuju glasovne pozive. Međutim, kako je Android policija prvo izvijestila, e-pošta povoljno izostavlja da se dotična promjena tehnologije dešava do februara 2022. godine.

„Uskoro ćemo nadograditi našu mrežu na najnovije tehnologije“, piše u e-poruci. „Ali vaš uređaj… nije kompatibilan sa novom mrežom i morate da je zamijenite da biste nastavili sa uslugom.“ Takođe sadrži informacije za kupovinu novog telefona.

E-pošta se povezuje sa člankom o AT&T podršci u kojem se spominje da kompanija planira da ukine svoju 3G mrežu u februaru 2022. „Jednom kada to učinimo, 3G uređaji i 4G bežični uređaji koji ne podržavaju HD Voice više neće raditi na našoj mreži“, stranica kaže. Međutim, hitni ton e-pošte ne jasno daje kupcima da imaju više od godinu dana za kupovinu novog telefona.

E-mail je potaknuo diskusiju na forumu AT&T zajednice, jer su korisnici razmišljali o tome da li je u pitanju prevara. Jedan poster izrazio je skepticizam, pošto je njihov Samsung Galaxy S10e objavljen prošle godine. Komesar je odgovorio da je poruka e-pošte „sigurna prevara.“ Međutim, kako je istakla Android policija, AT&T posebno mora da sadrži spisak telefona koji mogu da koriste svoju 4G mrežu za govorno pozivanje - tako da će otključani, relativno novi telefon kao što je Galaxy S10e i dalje mogao da dođe u probleme. Međutim, opet, ne bi prošlo više od godinu dana.

Kontaktirali smo AT&T za komentar i oni su odgovorili ovom izjavom: „Ova e-pošta bila je jedna od mnogih koja su planirala da obavještavaju kupce o gašenju naše 3G mreže početkom 2022. Trebao je da uključi datum kada određeni uređaji više neće biti biti podržani. Izvinjavamo se zbog svake zabune koju je ovo moglo izazvati i biće jasnije u budućim ažuriranjima. “

S obzirom da je ekonomija na teškom mjestu, nadamo se da AT-T-ove buduće poruke e-pošte neće pokušati i pritisnuti kupce na kupovinu novog telefona.

Izvor: Engadget