Back tap gestovi su konačno na Samsung telefonima

Objavjeno: 19.11.2022.
Back tap gestovi su konačno na Samsung telefonima

Apple i Google su već neko vrijeme ponudili back tap gesture na svojim uređajima, što vam omogućava da brzo napravite snimak ekrana, otvorite aplikaciju i još mnogo toga.

Novi Good Lock modul takođe vam omogućava da fino podesite settings meni i prečice na dugmetu za napajanje

Sada se Samsung zvanično pridružio zabavi sa novim Good Lock modulom. Samsung je 7. novembra najavio RegiStar Good Lock modul na svom korejskom forumu, omogućavajući vlasnicima Galaxy-a da koriste dvostruki ili trostruki back tap pokret na svom pametnom telefonu. Ovi pokreti se mogu dodijeliti za pravljenje snimka ekrana, pokretanje iskačućeg prozora, pregled obaveštenja, pokretanje Google pomoćnika, aktiviranje recent menija i još mnogo toga. Međutim, postoji nekoliko ograničenja, jer ne radi kada vam je baterija na 15% ili manje, kada je telefon u režimu spavanja ili kada ste na zaključanom ekranu.

Ovo nije jedina opcija koju je omogućio RegiStar, jer vam takođe omogućava da prilagodite šta se dešava kada dugo pritisnete dugme za napajanje. Osim snimanja ekrana i aktiviranja Google pomoćnika, takođe možete dugo da pritisnete dugme da biste uključili lampu, uključili titl uživo i još mnogo toga. Konačno, RegiStar vam takođe omogućava da prilagodite meni podešavanja (promena redosleda podešavanja) i nudi mogućnost da čvrsto pritisnete ekran kao prečicu pokretom na Galaxy Z Fold 4. Ovaj novi modul je trenutno dostupan za One UI 5 uređaje. Možete pokušati da ga preuzmete preko Galaxy Store-a ili da ga učitate sa strane ako nije dostupan na vašem tržištu.

Izvor: Androidauthority