Balmer: Ništa ne ostavljamo Appleu

Objavjeno: 11.07.2012.
Balmer: Ništa ne ostavljamo Appleu
Microsoft ulazi u novu eru svog poslovanja u kojoj planira da se bori sa konkurencijom na svim poljima. Na partnerskoj konferenciji u Torontu, gde je najavljeno da prvi računari na Windowsu 8 stižu u oktobru, Stiv Balmer je govorio o planovima kompanije. Izvršni direktor Microsofta veruje da će prodati nekoliko miliona tableta Surface u narednih 12 mjeseci. U izvještaju koji je nakon konferencije dao za CRN Balmer je naglasio da Surface tableti predstavljaju novu eru u kojoj Microsoft neće prepustiti ni malo prostora Appleu.

Prema njegovom mišljenju Microsoft je u prednosti nad Appleom na više polja. Nećemo Appleu ostaviti ni cloud, ni hardverske, ni softverske inovacije, rekao je Balmer.

Na pitanje da li će Microsoft napraviti i svoj smartfon i suprotstaviti se Appleu i na tom polju, Balmer je rekao da da trenutno rade na Surface tabletu i da je to fokus u ovom trenutku.

On je rekao i da je zadovoljan onim što rade sa svojim partnerima, Nokijom i HTC-om i dodao: Gledajte, videćemo šta će se desiti.