Bang & Olufsen dodaje Alexa svom Bluetooth zvučniku Beosound A1

Objavjeno: 14.05.2020.
Bang & Olufsen dodaje Alexa svom Bluetooth zvučniku Beosound A1

Kompanija je takođe uključila 18-satno trajanje baterije i osvježeni dizajn.

Još 2016. godine, Bang & Olufsen je najavio svoj prvi kompaktni Bluetooth zvučnik. Beoplai A1 je mali uređaj u obliku diska sa velikim zvukom i 24-satnim radnim vekom baterije. Kao i svi B&O zupčanici, i sa premijum materijalima je stigla premium cijena. Danas kompanija predstavlja drugu generaciju modela, koja se danas naziva Beosound A1. Iako postoji veliki broj ažuriranja, najveća novost je Alexa glasovna kontrola.

B&O kaže da je ovo prvi Bluetooth zvučnik samo sa Alexa „potpuno integrisanom“. Nije prvi koji nudi Bluetooth zvučnik sa bilo kakvim govornim mogućnostima, ali obično ova funkcija zahtjeva da pritisnete dugme na ovakvim proizvodima. Budući da novi A1 nema internetsku vezu, oslanja se na vaš telefon ili neki drugi povezani uređaj kako bi napajao pametne uređaje. Tokom početnog podešavanja, moraćete da povežete ili otvorite Alexa nalog. Da bi ovo sve funkcionisalo, moraćete da držite telefon ili drugi uređaj u dometu Bluetooth A1. B&O kaže da ugrađeni mikrofoni mogu da podignu vaš glas sa pet metara (oko 16 stopa), a zvučnik će i dalje preuzimati vaše komande do tri sata nakon što je isključen.

U pogledu dizajna, novi A1 je tanji i lakši od svog prethodnika, redizajniranim uzorkom rešetke na vrhu. B&O je pomjerio upravljačke kontrole blizu kožnog remena i ponovo ih označio za bolju jasnoću. Kompanija je takođe postavila LED indikator odozgo kako biste je mogli vidjeti iz više uglova. Tu je i novi niz od tri mikrofona za bolji unos vašeg glasa, za koji B&O kaže da A1 čini pogodnijim za upotrebu kao spikerfon.

Prvi A1 je zvučao odlično po svojoj veličini, ali B&O kaže da je poboljšao kvalitet zvuka za model drugog gena. Kako bi dodatno poboljšao zvuk od 360 stepeni, kompanija se odlučila za novi 3,5-inčni niskotonac, 0,75 inčni visokotonac i par 30-vatna pojačala sa DSP filtriranjem. Novi A1 takođe podržava aptXs da dodatno proširi svoje audio delove.

B&O je produžilo trajanje baterije na 18 sati „pri uobičajenoj jačini“, za koju kompanija kaže da je oko 70 dB. To je već od četiri sata na jedinici prvog gena. Ako smanjite na „umjerenu jačinu zvuka“, ili oko 55 dB, trebalo bi da dobijete do 48 sati reprodukcije. To je porast od 24 sata na prethodnoj verziji. U slučaju da se pitate, kompanija kaže da tročasovni prozor zvučnika još uvijek sluša za vas da pozovete Alexa neće prerano da isprazni bateriju. Sve to vrijeme za slušanje biće lijepo kad izvadite A1 napolju, što možete učiniti bezbrižno, jer je model drugog generacije IP67 ocijenjen protiv vode i prašine. Iz B&O-a kažu da novi A1 može izdržati vodu do jednog metra (tri metra) duboku 30 minuta, a da mu neće štetiti izlaganje pijesku ili prljavštini.

Drugi gen Beosound A1 dostupan je u crno-sivoj boji u B&O i odabranim prodavačima. Iznenađujuće, kompanija je uspjela da spakuje sve te nadogradnje bez povećanja cijene, koja ostaje 250 USD (200 € / 250 €).

Izvor: Engadget