Bit će im ovo duga nedelja: Prvi kupci za iPhone već su u redu

Objavjeno: 14.09.2012.
Bit će im ovo duga nedelja: Prvi kupci za iPhone već su u redu
Prednarudžbe za novi iPhone krenule su noćas i doslovno planule. Samo sat vremena trebalo je Appleu da rasproda prvu zalihu telefona koji u prodaju kreće 21. septembra. Uporede radi, prethodniku je trebalo 22 sata, dok je iPhone 4 rasprodan u 20 sati. Nakon tih sat vremena ludnice, Apple je prebacio očekivani rok isporuke na dvije nedelje. Navala na telefon tolika je da je Apple imao i problema s radom stranice, prenosi Techcrunch.Iako prodaja kreće za nedelju dana, prvi kupci u Londonu već su zauzeli svoje pozicije u redu. George Horne i Richard Wheatcroft nadaju se da će prvim mjestom u redu podići svijest i o svojoj humanitarnoj fondaciji koja pomaže ženama u edukaciji i pronalasku posla. Muškarci iz Leicestera su pred poslovnicu stigli u četvrtak naveče, no o svom "poduhvatu" nisu rekli nikome od prijatelja, a ni porodici. Znaju se tek mjesec dana pa kažu i da će ovaj zajednička i duga nedelja  biti i pravi ispit prijateljstva.
- Ovo je moj prvi Appleov proizvod koji ću kupiti i stvarno sam uzbuđen zbog toga i sretan što sam ovdje - rekao je Richard Wheatcroft (30) za Daily mail. Ljudi koji prolaze ulicom su šokirani ili ne shvaćaju zašto ovo činimo, no ima onih koji su impresionirani, ispričali su.
BIt će zanimljivo vidjeti i hoće li Greg Packer opet biti prvi u New Yorku u redu za novi iPhone. On je naime prvi bio 2007., a isto mu je uspjelo i 2010. godine.
Iako je novi telefon značajno bolji i napredniji od prethodnika, izostalo je oduševljenje, a krenule su i brojne sprdnje na račun dizajna telefona koji izgleda kao produženi 4S. No, to je sve palo u vodu čim su krenule prednarudžbe za početak prodaje, a i predviđanja prodaje za ostatak mjeseca takođe su sjajna.