Bivši zaposleni u Pinterestu kažu da je uprkos vrhunskom proizvodu kompanije bio toksično i teško mjesto za rad

Objavjeno: 22.06.2020.
Bivši zaposleni u Pinterestu kažu da je uprkos vrhunskom proizvodu kompanije bio toksično i teško mjesto za rad

Želim da počnem isticanjem dvije priče usredsređene na toksična radna okruženja na Pinterestu i CrossFitu.

Julie Bort i Tailor Nicole Rogers razgovarali su sa 11 bivših radnika Pinterest-a koji su rekli da je, uprkos dobrim proizvodima kompanije, toksično i teško mjesto za rad. Iz njihove priče:

Višestruki crnci koji su radili na Pinterest-ovom timu za prodaju oglasa kažu da su otpušteni ili „izbačeni“ iz kompanije bez ikakvog objašnjenja.

Drugi zaposleni kažu da su ih menadžeri javno vikali ili da su se rukovali s tako teškim „igrama glave“ od rukovodilaca da su postajali stresni i kasnije su hospitalizovani.

Neki zaposleni opisali su izvršnog direktora Ben Silbermanna kao ljubaznu osobu usredsređenu na proizvod i koja ili nije znala ili ne zanima kako se radnici postupaju.

Bivši zaposlenici Pinterest-a opisuju traumatično radno mjesto na kojem menadžeri ponižavaju zaposlene dok ne plaču, crnci se osjećaju otuđeno, a toksična kultura 'jede na vašu dušu'

Za svoju priču o CrossFitu, Katie Varren i Gabbi Landsverk razgovarali su sa više od 30 bivših radnika HK-a, sadašnjih i bivših povezanih vlasnika teretane i sportista CrossFita. Iz njihove priče:

Insajderi tvrde da je kultura na radnom mjestu srušila žene, oterala se odmazdom i da je vladala iz straha da se ne nađe na Glassmanovoj lošoj strani.

Radno mjesto „frat žurke“, tvit koji je doveo do ostavke izvršnog direktora i kultura koja omalovažava žene: Insajderi kažu da je to stvarnost rada za kultnu teretanu CrossFit

Te dvije priče prate ranije izvještavanje o toksičnoj kulturi u kompanijama poput Bon Appetit i Reformation. U međuvremenu, zaposleni u kompanijama u rasponu od Adidasa do Red Bull-a izražavaju zabrinutost zbog reakcije svog poslodavca na pokret Black Lives Matter, protestujući protiv sistemskog rasizma i zahtijevajući promenu.

Izvor: Business Insider