BlackBerry 10 sistem dobio paket poboljšanja

Objavjeno: 02.03.2013.
BlackBerry 10 sistem dobio paket poboljšanja
BlackBerry 10 platforma dobila je svjež paket nadogradnji, a kompanija tvrdi kako je pažljivo slušala što korisnici traže. Na službenom blogu su objavili glavnih pet poboljšanja nadogradnje na 10.0.10.85.

1.Poboljšane su performanse aplikacija. Platforma je zahvaljujući relativno lakom prebacivanju aplikacija postala zagušena loše napravljenim Android portovima, a ova nadogradnja bi trebala barem malo popraviti situaciju

2.Telefon, kalendar i upravljanje kontaktima su sređeniji. Gmail kalendari su popravljeni, a logovi poziva i način na koji se upravlja razgovorima su poboljšani. Kompanija navodi i kako je prenos kontakta s online izvora izmijenjen na bolje.

3.Kamera je sada optimizovana za hvatanje boljih fotografija u uslovim lošeg osvjetljenja

4.Napravljen je niz poboljšanja u ugrađenom internet pretraživaču, a način na koji obrađuje i prikazuje video bi trebao pružiti "fantastično iskustvo"

5.Zadnje, ali nikako najmanje vrijedno jest optimizovana potrošnje baterije. Navedeno je kako je situacija znatno bolja nizom različitih poboljšanja.
Uređaji bi trebali automatski javiti o dostupnoj nadogradnji, a to je moguće napraviti i ručno odlaskom na Settings> Software Updates> Check for Updates.