Canon traži partnera među proizvođačima pametnih telefona

Objavjeno: 22.05.2023.
Canon traži partnera među proizvođačima pametnih telefona

U posljednjih nekoliko godina bili smo svjedoci mnogih cijenjenih saradnji između proizvođača fotoaparata i pametnih telefona, stvarajući vrhunski spoj fotografskih i moćnih tehnoloških svojstava. Sada se čini da je još jedna saradnja u pripremi. Prema istaknutom kineskom tipsteru Digital Chat Station na Weibo portalu (link na kineskom), renomirana kompanija za kamere Canon želi da se udruži sa nekim od proizvođača pametnih telefona.

Izjava tipstera navodi nas da razmotrimo nekoliko održivih kandidata, kao što su nedavno uspostavljeno partnerstvo Oppo-a i OnePlusa sa Hasselblad-omVivo ima bliski odnos sa Zeiss-om i Xiaomi-jev pakt sa Leica kompanijom. Budući da je Digital Chat Station smještena u Kini, može se pretpostaviti da partnerstvo potiče iz iste zemlje.

Vodeći tehnološki giganti Apple, Samsung i Google, sa svojim naprednim tehnološkim mogućnostima, su konkurenti, ali je malo vjerovatno da će nastaviti takvu saradnju. Što se tiče Sony-a, njihov vlastiti odjel za kamere je odlučujući u tome zašto ovaj put možda ne odgovaraju.

Ostavljajući nam kineske brendove Realme, Honor i Huawei, sva trojica su brzo stekla ime u telefonskoj industriji i svaki od njih predstavlja priliku. Međutim, nemamo čvrste dokaze ili dodatne faktore za procjenu da li se uspostavlja veza Canon-RealmeHonor ili Huawei.

Uglavnom, saradnje poput ove ne samo da jačaju prisustvo pojedinačnih brendova, već i inspirišu privremenu tehnološku promjenu. Canonova stručnost na tržištu fotoaparata upotpunjena atributom proizvođača pametnih telefona može biti savršena obilazak grada za korisnike koji žele da istražuju zemlju i nebo podjednako, sa alatima za fotografije prirode i sporta, pa čak i za snimanje fotografija i video zapisa noćnog neba.

Izvor:it-mixer