CES 2023: Samsung je izbacio novi sklopivi uređaj na tržište

Objavjeno: 10.01.2023.
CES 2023: Samsung je izbacio novi sklopivi uređaj na tržište

Tokom sajma potrošačke elektronike (CES -Consumer Electronics Show) 2023. održanog 4. januara u Las Vegasu, Samsung je otkrio novi prototip uređaja poznat kao Flex Hybrid.

Flex Hybrid je ime dato konceptnom prototipu za buduće laptopove

Ovaj uređaj donosi dvije nove najsavremenije tehnologije dok se sklapa i klizi. Nazvan pametnim mobilnim uređajem, ima ekran sa leve strane, kao i još jedan prostor na ekranu sa desne strane koji klizi ka spolja. Samsung Display je najavio da je uređaj u osnovi prototip za buduće laptopove, međutim, nisu ponudili nikakve informacije o maksimalnoj osvetljenosti ili rezoluciji.

Flex Hybrid je ime dato konceptnom prototipu za buduće laptopove. Ima tehnologiju preklapanja primenjenu na levu stranu ekrana, dok je tehnologija koja može da klizi na desnoj strani. Manji ekran od 10,5 inča ima odnos širine i visine 4:3, dok veći ekran od 12,4 inča ima odnos 16:10. Samsung je takođe pokazao svoj novi 17-inčni klizni displej velikog ekrana na CES-u. Ovo su ekrani koji se proširuju pomeranjem skrivenog ekrana ka spolja. U ovom asortimanu postoje dva proizvoda, Samsung Flex Slidable Duet i Samsung Flex Slidable Solo – prvi ima ekrane koji klize ka spolja sa obe strane, dok drugi ima ekran koji klizi ka spolja samo sa jedne strane. Bez potpunog otvaranja, ekran meri 13-14 inča, ali se može proširiti na 17 inča.

Izvor: Digit.in