Chrome će korisnicima dozvoliti da organizuju kartice u grupama od sledeće nedelje

Objavjeno: 14.05.2020.
Chrome će korisnicima dozvoliti da organizuju kartice u grupama od sledeće nedelje

Bićete u mogućnosti da dodjelite ime i boju grupama sa karticama u Google Chrome-u.

Chrome donosi novu funkciju „grupa kartica“ kako bi korisnicima pomogao da bolje organizuju otvorene kartice u pregledaču. Google je rekao da korisnici mogu jednostavno desnim klikom na kartice i rasporediti ih u grupe označene sa imenom i bojom. Očekuje se da će to olakšati ljudima koji koriste pregledač koji imaju otvoren veliki broj kartica dok rade. Najnovija funkcija već je stigla na Chrome Beta, a stabilna verzija će se početi predstavljati sledeće nedelje.

Google je u postu na blogu rekao da se nova ispravka testira već nekoliko mjeseci. Da biste grupisali kartice, korisnici mogu da kliknu desnim tasterom miša na karticu i stvore novu grupu. Oni mu mogu dati ime i mogu dodijeliti boju po sopstvenom izboru. Zatim, desnim klikom na drugu karticu, oni mogu da je dodaju u postojeću grupu ili da naprave drugu grupu. Takođe možete da premjestite karticu iz jedne grupe u drugu ili da je uklonite iz neke grupe. Postoji i mogućnost otvaranja svih kartica u grupi u posebnom prozoru.

Korisnici mogu koristiti i emojis kao ime svojih grupa. Oni mogu zadržati imena u skladu sa svojim potrebama, predložio je Google. Može se zasnovati na hitnosti, poput „ASAP“, „ove nedelje“ i „kasnije“ ili kako žele. Kada zatvorite kartice, ove se grupe spremaju, baš kao i redovne kartice tako da ih ponovo otvorite i ponovo počnete raditi na njima.

Google će zbog stabilnosti donositi usporavanje funkcije u nadolazećoj verziji Chrome-a. Biće dostupan za Chrome na radnoj površini širom sistema Windows, macOS, Chrome OS i Linuk. Ova funkcija je uživo u Chrome Beta-i. Ako ga ne možete vidjeti, pokušajte ponovo da otvorite pregledač.

Izvor: The Verge