CIVILIZATION VI biće dostupan i za konzole, pogledajte novi video igre!

Objavjeno: 25.09.2019.
CIVILIZATION VI biće dostupan i za konzole, pogledajte novi video igre!
Nakon porta za Switch uređaj iz prošle godine red je došao i na aktuelnu generaciju ostalih konzola da dobiju Civilization VI igru. Na Sony State of Play događaju najavljen je i port igre Civilization VI, koji će za PlayStation 4 i Xbox One generaciju konzola biti dostupan već 22. novembra (i u poboljšanom izdanju za Pro i X konzole). Izdavač igre 2K kompanija, koja je originalno na igri radila sa Firaxis Games, donijela je Civilization VI igračima još tokom 2016. godine, ali je otad igra dobila samo port za Switch i iPad, uz dosta DLC i besplatnog sadržaja. Na portu za obije konzole radiće Aspyr Media, objavljeno je u saopštenju uz najavu.

Za konzole je najavljena optimizacija upravljanja za kontrolere, a sa igrom će se isporučivati i Nubia + Khmer i Indonesia Civ & Scenario dodaci. Za sada nema podataka o tome da li će snimljene pozicije sa PC ili drugih izdaja igre biti dostupni na PlayStation ili Xbox izdanju, a osnovna cijena igre za konzole biće 50 evra u našem regionu.

Cijena dodataka će biti od 1,99 do 4,99 evra, u zavisnosti od količine materijala, koji sa sobom dodatak donosi, dok će Civilization VI Expansion Bundle sa svim dosad objavljenim dodacima koštati 40 evra.

Igračima će na raspolaganju biti čak i Battle Royale mod igranja. Izvor:Mondo