Cuomo izdaje naredbu kojom omogućava Njujorčanima da dobiju dozvolu za vjenčanje preko Zoom-a

Objavjeno: 20.04.2020.
Cuomo izdaje naredbu kojom omogućava Njujorčanima da dobiju dozvolu za vjenčanje preko Zoom-a

Naredba takođe omogućava službenicima da vrše ceremonije preko video zapisa

Budući da su biroi za brak u Njujorku zatvoreni zbog pandemije koronavirusa, vladin Andrev Cuomo rekao je u subotu da će država početi dozvoljavati da se bračne licence izdaju na daljinu i da službenici izvrše ceremonije preko video zapisa.

"Sada nema izgovora kada se postavlja pitanje za brak", rekao je on tokom svog subotnjeg brifinga. „To možete učiniti Zoom. Da ili Ne."

Jedna od država koju je coronavirus najteže pogodio, Njujork je pod državnim redom boravka kod kuće. Uz većinu ljudi koji su pod pandemijom zbog kućnih ili socijalnih distanciranja, #ZoomVeddings su postali popularan način za mlade i mladoženje da održe svoja vjenčanja, pozivajući prijatelje i porodicu da učestvuju na daljinu.

Cuomova naredba ide korak dalje, parovima iz Njujorka koji planiraju brak, ali još uvek nisu imali dozvolu za obradu potrebnih papirologije putem video zapisa. Izgleda da ne postoji nijedan zahtjev da parovi moraju da koriste Zoom za svoju licencu i ceremoniju, naravno; Puno venčanja na daljinu dogodilo se preko FaceTime i drugih platformi za video konferencije.

Tokom subotnjeg brifinga, Cuomo je rekao da hospitalizacije i intubacije u NeW Yorku i dalje opadaju i rekao da je moguće da bi New York mogao biti iznad svog vrhunca infekcija.

Izvor: The Verge