Da li iPhone 12 mini ima premalu bateriju za današnje standarde?

Objavjeno: 20.10.2020.
Da li iPhone 12 mini ima premalu bateriju za današnje standarde?

Jedan od telefona, koje je Apple predstavio prošle nedjelje, jeste i iPhone 12 mini. Ovo je do sada najjeftiniji premijum telefon kompanije Apple, ali oni koji se odluče za njegovu kupovinu moraće da budu spremni i na neke kompromise kada su specifikacije u pitanju.

Spolja, tu su očigledni kompromisi, poput manjeg displeja. Ali, kada je u pitanju unutrašnji hardver, jedna od karakteristika na kojoj je Apple štedio kod iPhone 12 mini modela jeste kapacitet baterije. Kompanija nije tokom iPhone prezentacije pominjala kapacitete baterija, a izgleda da je to bilo s pravom s obzirom na to da nema mnogo toga o čemu može da se govori u superlativima.

Prema navodima Tecnobloga, zasnovano na sertifikaciji primijećenoj u Anatelu (brazilska nacionalna telekomunikaciona agencija), kapacitet baterije iPhone 12 mini modela je svega 2227mAh. Ovo je veoma malo, ukoliko znamo da već neko vrijeme viđamo telefone sa 4000mAh ili većim baterijama.

Pored toga, ukoliko znamo da je bateriju ovako malog kapaciteta potrebno ukombinovati sa 5G podrškom koju iPhone 12 mini ima, postavlja se pitanje koliko dugo uređaj može da traje sa jednim punjenjem. Moguće je da manji displej omogućava manju potrošnju, ali ostaje da testovi potvrde kako se iPhone 12 mini snalazi sa 2227mAh baterijom.

Izvor: Ubergizmo