Dellov moderni dizajn stiže do XPS 15 i oživljenog XPS 17

Objavjeno: 14.05.2020.
Dellov moderni dizajn stiže do XPS 15 i oživljenog XPS 17

Zbogom, maska sa debelim dnom!

Sa svakom novom generacijom, Dellu pohvaljujemo zbog dobro izgrađene XPS linije prenosnih računara, a čini se da je teško zamisliti kako kompanija može da nastavi da poboljšava seriju. Ove godine, proizvođač računara nastavlja svoj rat protiv maski, smanjujući bradu ispod ekrana, pokazujući novi, moderniji dizajn u XPS 13. Danas najavljuje XPS 15, koji je redizajniran da predstavi isti viši omjer slike uz nekolicinu drugih poboljšanja. Pored toga, Dell oživljava 17-inčnu varijantu porodice XPS nakon pauze od skoro 10 godina. Ima isti osvježeni izgled kao i braća i sestre od 13 i 15 inča i obećava da će uložiti puno energije.

Sa XPS 17, Dell skače u trendu velikih laptopa iz prošle godine. To je spajanje simpatija Apple-a i LG-a u pravljenju velikih, moćnih prenosnih računara koje nisu ogromne mašine za peglanje kakve očekujemo u toj veličini. U stvari, Dell naziva XPS 17 najmanjim 17-inčnim laptopom na planeti. Između 14,74 k 9,76 k 0,77 inča, novi XPS 17 sigurno dolazi u nešto manjem broju od LG Gram 17 (15,0 k 10,3 k 0,7 inča).

Uprkos relativno kompaktnoj veličini, XPS 17 dolazi sa prostranim ekranom od 16:10 sa mršavim okvirima širom svijeta. Možete da ga konfigurišete sa Full HD + ekranom ili nadogradite na 4K UHD + panel koji nudi podršku za HDR400 i čini 100 procenata Adobe RGB spektra boja.

Dell kaže da je XPS 17 dizajniran za "najsnažniji XPS laptop ikada napravljen", a opremio ga je najnovijim procesorima Intel Core desete generacije, kao i NVIDIA-inom GeForce RTX 2060 grafikom sa Mak-K dizajnom. Bežični prenosnik će takođe zahtjevati efikasan sistem za raspršivanje toplote, a kompanija koristi patentirani dvostruko suprotni ventilator za izlaz za više protoka vazduha i poboljšane temperature. Sa toliko energije, većina velikih laptopa ima razočaravajuće kraće trajanje baterije. Dell „cilja do 20 sati na FHD +“, ali ovu tvrdnju ćemo morati podvrgnuti testu u potpunom pregledu da vidimo da li treba da ostanete vezani za utičnicu sa ovom mašinom.

Ako je 17-inčni ekran za vas pretjeran, redizajnirani XPS 15 mogao bi biti veći od vaše brzine. Dell iznosi sličnu tvrdnju o tome da je riječ o „najmanjem laptopu klase performansi od 15,6 inča“, a izgleda kao da biste očekivali. Kao i ostatak serije 2020 KSPS, 15-inčni ekran od 16:10 je okružen minimalnim okvirom sa svih strana, uključujući i dno. Možete je dobiti sa Full HD + ekranom ili nadograditi na 4K UHD + sa sličnim karakteristikama kao i 17-inčna varijanta.

Kao i na većem modelu, i XPS 15 je opremljen procesorima Intel Core desete generacije (i5, i7 ili i9), kao i NVIDIA-inom GeForce GTKS 1650Ti grafikom. Dell je ambiciozniji sa ovdje procjenama trajanja baterije, rekavši da će novi XPS 15 trajati do 25 sati na FHD +.

Dell takođe lansira Creator Edition XPS 15 i 17. Ovo su konfiguracije namijenjene stvaraocima sadržaja i dizajnirane su alatkama koje "ubrzavaju procese uređivanja video zapisa i grafičkog dizajna visoke rezolucije."

Pored velikog broja novih prenosnih računara, kompanija je najavila i novi servis nazvan Dell Migrate, koji vam omogućava da premještate sve svoje stvari sa svih računara. Prenosiće vaše slike, muziku i druge lične podatke sa bilo kojeg računara sa sistemom Windows 8 ili novijim, na vašu novu Dell mašinu. Alat će takođe prebaciti pozadinu, oznake pregledača, teme i druga podešavanja personalizacije, kao i teže pronaći informacije koje bi novije aplikacije mogle da budu sačuvane na nasumične lokacije. Dell Migrate počinje sa 39 dolara i možete ga koristiti onoliko puta koliko želite u roku od šest mjeseci od kupovine.

U međuvremenu, XPS 15 će biti dostupan ove nedelje već od 1.300 dolara, dok će XPS 17 stići u ljto od 1.500 dolara. Oni koji traže veći, snažniji laptop sa prelijepim ekranom i modernim dizajnom možda će ovo smatrati prikladnom opcijom. Ako vam se ne žuri, razmislite o tome da sačekate dok se ne nađu pune ocjene prije nego što potrošite novac.

Izvor: Engadget