Disney Plus već ima 50 miliona pretplatnika širom svijeta, iako je predstavljen tek prije 5 meseci

Objavjeno: 09.04.2020.
Disney Plus već ima 50 miliona pretplatnika širom svijeta, iako je predstavljen tek prije 5 meseci

Disneijeva popularna usluga zabavne streaming tehnologije već je pogodila 50 miliona pretplatnika, objavila je kompanija u srijedu. To je otprilike udvostručeno od broja plaćenih pretplata koje je dodala u februaru.

Prelazni trenutak je pet mjeseci nakon pokretanja Disney Plus-a u novembru u Sjedinjenim Državama, a upravo kada je usluga počela da se emituje u regionima poput Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Italije, Španije, Austrije, Švajcarske i Indije. Kompanija je napomenula da iako je Disney Plus postao dostupan samo u Indiji prošle nedjelje, ta zemlja već čini oko 8 miliona od 50 miliona globalnih pretplatnika na uslugu. Ali to je vjerovatno, jer se Disney + nudi putem Hotstara, Disnei-jevog video servisa koji je već popularan u Indiji.

Disney Plus još uvijek ima načina da dostigne Netflix koji je imao 167 miliona globalnih pretplatnika od januara 2020. Ali to je već nadmašio Hulu, popularni streaming servis koji Disney takođe kontroliše, a koji ima otprilike 30 miliona pretplatnika.

Bez obzira na to, to je značajan skok s brojeva koje je Disney objavio u februaru, kada je saopštio da je osvojio 28,6 miliona pretplatnika. Mnogi analitičari su procijenili da je to iznad 20 do 25 miliona novih pretplatnika, kako je u to vrijeme izvještavao Rok.

Povećanje na 50 miliona pretplatnika sugeriše da Disney Plus i dalje bilježi zdrav rast. Dostignuće dolazi zbog toga što se mnogi ljudi okreću digitalnoj zabavi, jer su države širom SAD-a i zemalja širom svijeta primjenjivale narudžbe za boravak kod kuće nakon COVID-19. HBO i Netflix su tokom marta vidjeli skokove gledanosti, izvijestio je The Verge.

Disney Plus je trenutno posebno važan za kompaniju, jer njeni parkovi i ljetovališta ostaju zatvoreni do daljnjeg zbog krize COVID-19. Disney je nedavno rekao da će to biti zaposleni nekih radnika kojima "poslovi trenutno nisu neophodni". Postupak otpočinjanja započet će 19. aprila, a pogođeni radnici ostaće zaposleni sa punim radnim vremenom uz zdravstvene beneficije. Bog Iger, izvršni predsjednik Valt Disney-a takođe će se odreći cjelokupne plate za tu godinu, navodi The Hollivood Reporter.

Izvor: Business Insider