Disney World digitalno dodaje maske na fotografije tokom vožnji

Objavjeno: 15.12.2020.
Disney World digitalno dodaje maske na fotografije tokom vožnji

Mnogi Disney World zabavni parkovi bili su zatvoreni veći dio ove godine, što je dovelo do gubitaka i masovnog otpuštanja zaposlenih u njima. U zabavnim parkovima koji su radili, kompanija se maksimalno trudi da obezbijedi sigurne uslove zabave. Međutim, u pojedinim situacijama jednostavno nije bilo moguće uticati na ponašanje posjetilaca. Bar je tako bilo do sada…

Naime, primijećeno je da su mnogi posjetioci skidali zaštitne maske sa lica tokom vožnji, kako bi bili „uslikani“ bez njih i ljepše ispali na fotografijama. To je dovelo i do učestalih žalbi gostiju koji su se pridržavali pravila. Zato je Disney rešio da tu pojavu zaustavi na neuobičajen način – upotrebom tehnologije. Oni su počeli sa eksperimentom koji na fotografijama digitalno dodaje maske na lica svih osoba koje ih ne nose tokom vožnje. Vjeruje se da bi na taj način mogli da obeshrabre korisnike da ih skidaju sa lica, jer sigurno neće dobiti fotografiju kakvu su želeli.

Još uvijek nije jasno da li će i kako ovo uticati na „prinudu“ korisnika da nose maske tokom vožnji, ali definitivno predstavlja pokušaj vrijedan pažnje.

Izvor: Engadget