Facebook gasi aplikaciju Hobbi

Objavjeno: 03.07.2020.
Facebook gasi aplikaciju Hobbi

Hobbi, aplikacija za hobiste koja nam dolazi iz Facebooka, ipak će biti ugašena. Ova društvena mreža je poslala grozno obavještenje kako bi ih obavijestili da će aplikacija biti dostupna samo do 10. jula 2020. godine. Ovu aplikaciju kreirao je tim zadužen u Facebooku za stvaranje novih proizvoda izvan postojećih kompanija.

Aplikacija pokrenuta u februaru preuzeta svega 7,000 puta

Aplikacija Hobbi je pokrenuta za operativni sistem iOS prije samo nekoliko mjeseci, u februaru, i od tada je po Sensor Tower-u preuzeta svega 7,000 puta. Iz ovog broja se jasno vidi koliko ova aplikacija nije profitabilna i nije zanimljiva ljudima, a nije ostvarila ni dublju interakciju sa svojim korisnicima. Osnovna ideja je bila da Hobbi postane konkurencija Pinterestu, i da bude namijenjena onima koji vole kuvanje, pečenje, bavljenje DIY-om, umjetnostima, zanatima, kao i onima koji se bave fitnesom i uređivanjem doma. Ono što je zabilježeno po komentarima korisnika jeste da nikako nije bila zamišljena kao virtuelna ploča nasumičnih fotografija.

Umjesto pomenutog, stvoren je da služi kao svojevrsni album na kome korisnici mogu da dokumentuju napredak svojih projekata fotografijama. Zainteresovani ovu aplikaciju još uvijek mogu preuzeti iz App Store-a, kako bi je isprobali prije nego što nestane.

Izvor: Engadget