Facebook lansira Messenger Rooms za neograničene video pozive do 50 ljudi

Objavjeno: 25.04.2020.
Facebook lansira Messenger Rooms za neograničene video pozive do 50 ljudi

Danas je Facebook otkrio svoj odgovor na ludi rast Zoom-a tokom poslednjih nekoliko nedelja zbog zaključavanja u vezi sa COVID-19 koji se događaju širom svijeta.

Facebook Messenger je već imao funkciju video ćaskanja, ali je bio ograničen kako u ukupnom broju ljudi kojima je dozvoljeno učešće, tako i u zahtjevu da svi imaju Facebook nalog.

Sa novim Messenger Sobama to se mijenja. Prvo, možete ugostiti video ćaskanje do 50 ljudi, a oni koji nemaju Facebook nalog još uvijek se mogu pridružiti - oni će dobiti vezu do sobe koju ste stvorili. Jednim klikom mogu se pridružiti razgovoru - baš kao i kod zooma. Ono što je najvažnije, Messenger Rooms nema nikakav vremenski limit.

Ako se sobi pridružite preko aplikacije Messenger, tada možete da se igrate sa AR efektima i novim funkcijama kao što su uronjena pozadina i osvjetljenje raspoloženja. Kreator sobe bira ko može da je vidi i pridruži joj se i može u bilo kom trenutku ukloniti poziv, kao i zaključati sobu ako ne žele da bilo ko drugi uđe. I, naravno, možete napustiti sobu kad god želite. Sobe koje kreirate putem Facebook grupe su po defaultu otvorene za članove te grupe.

Značajnost Sobe nije šifrirana od kraja do kraja, jer „postoje značajni izazovi“ pružanju takve enkripcije za video pozive sa velikim grupama ljudi. Međutim, Facebook kaže da aktivno radi na tome za budućnost. U međuvremenu, sadržaj sobe se šifrira između učesnika i Facebook servera, koji su „smješteni u samo nekoliko zemalja koje imaju jaku vladavinu zakona“. Kompanija takođe obećava da neće gledati ili slušati vaše audio ili video pozive.

Messenger Rooms se ove nedelje razvija „u nekim zemljama“, a globalno će se proširiti „u narednim nedeljama“.

Izvor: GSMarena