Facebook objavljuje svoj namjenski odjeljak za sve korisnike u SAD

Objavjeno: 10.06.2020.
Facebook objavljuje svoj namjenski odjeljak za sve korisnike u SAD

Možda ćete trebati da koristite oznaku da biste je vidjeli. 

Facebook posvećen vijestima je na kraju dostupan svima u SAD ... na način govora. Gigant društvenih medija učinio je Novosti dostupnim svim američkim korisnicima kao obilježivač, ali one su dostupne samo "milionima više" nego ranije kao obećana kartica. Ako želite da se ta kartica pojavi prije, moraćete da „često“ posjećujete obilježivač da biste iznijeli svoje namjere. Ne, ni to nema smisla za nas.

Srećom, postoji još mnogo toga u predstavljanju. Vidjećete lokalni odjeljak u vijestima koji donosi više ažuriranja za region. Značajka Today In Discover utice svoj put u Facebook News u „nedeljama unaprijed“, a kompanija ili uvodi ili testira funkcije poput video zapisa o vijestima, ciljanih obavještenja, probijanja vijesti i prevara koje rezultiraju velikim događajima.

Uvođenje podvlači pokušaj Facebooka da popuni praznine u lokalnim vijestima, ako ponekad i praznine koje je stvorio ubrzavanjem smrti lokalnih novina. Dolazi i u ključnom trenutku. Pandemija, protesti Black Lives Matter i predstojeći američki predsjednički izbori čine pristup vijestima još vitalnijim - nije jasno da li će Facebook ponuditi primamljivo prihvatanje tih vijesti, ali nedvojbeno je velika potencijalna publika.

Izvor: Engadget