Facebook omogućava eksportovanje objava i bilješki na druge platforme

Objavjeno: 21.04.2021.
Facebook omogućava eksportovanje objava i bilješki na druge platforme

Facebook je objavio da proširuje polje djelovanja svojih alata za prenos podataka i na objave i bilješke na društvenoj mreži. Kompanija je prvi put predstavila mogućnost prebacivanja fotografija i video zapisa na platforme kao što je Google Photos u decembru 2019. godine, a potom se proširio se na više platformi tokom vremena. Tekstualni sadržaj je, međutim, i dalje bio dostupan samo na Facebooku - sve do sada.

Ukoliko želite da prebacite svoje tekstualne objave na drugo mjesto, Facebook ističe da kao opcije sada možete da odaberete Google Docs, Blogger ili WordPress.com. Baš kao i kod ostalih vrsta podataka, kada zatražite prebacivanje, Facebook će ga izvršavati u pozadini i obavijestiće vas e-mailom nakon što se transfer završi.




Facebook ističe da je alatka napravljena s fokusom na privatnost i moraćete ponovo da unesete lozinku da biste započeli prenos podataka. Pored toga, podaci su šifrovani tokom prenosa, pa znatiželjnici neće biti u stanju da ih vide.

Facebook-ova Privacy Progress stranica takođe je danas ažurirana kako bi pružila više informacija i transparentnost u svom pristupu zaštiti privatnosti korisnika.

Alatka za prenos sadržaja dostupna je u odijeljku Your Facebook Information u podešavanjima Facebook naloga, a takođe je moguće samo preuzimanje informacija ukoliko korisnik želi da ih zadrži lokalno.

Izvor: Neowin