Facebook se fokusirao na djecu, Messenger servis pokrenut u preko 70 novih zemalja

Objavjeno: 22.04.2020.
Facebook se fokusirao na djecu, Messenger servis pokrenut u preko 70 novih zemalja

Pored podešavanja za zahtjeve prijatelja.

Facebook je danas lansirao svoju aplikaciju Messenger Kids u preko 70 novih zemalja, saopštila je kompanija. Stranica za pomoć na Facebook web stranici navodi Brazil, Indiju, Japan i Novi Zeland među zemljama u kojima je usluga prenosa poruka koja se fokusira na dijete. Facebook je takođe najavio brojne izmjene koje pravi na način na koji aplikacija djeluje.

Facebook je iskoristio svoje vrijeme da uvede Messenger Kids na nova tržišta od svog prvobitnog predstavljanja u SAD 2017. i širenja u Kanadu i Peru u 2018. Facebook kaže da se lansira u više zemalja jer djeca širom svijeta moraju da uče na daljinu dok škole ostanu zatvoren zbog pandemije COVID-19.

Facebook takođe razmišlja o tome kako djeca i njihovi roditelji mogu da koriste uslugu. Roditelji sada mogu da omoguće svojoj deci da kontrolišu zahtjeve sopstvenih prijatelja umjesto da moraju da upravljaju svim zahtjevima u njihovo ime. Međutim, roditelji će i dalje primati obavještenja o prijateljima Messengera koje im djeca stvore i mogu poništiti bilo koju vezu ako žele.

Grupe se takođe mijenjaju. Roditelji će uskoro moći da odobre odraslu osobu - poput nastavnika, trenera ili drugog roditelja - koji će voditi grupni razgovor sa decom u njoj. Konačno, roditelji će takođe moći da se prijave kako bi im djeca mogla da daju imena i fotografije profila vidljivim prijateljima iz SAD-a, Kanade i Latinske Amerike.

Facebook-ova usluga usmjerena na dijete je u prošlosti bila kontroverzna. Prošle godine je greška u primjeni omogućila djeci da stvaraju grupne četove sa ljudima koje njihovi roditelji nisu odobrili. Nadzor je stvorio kongresni odziv, a senatori su gurnuli Facebook da preuzme proaktivniji pristup privatnosti i sigurnosti.

Messenger Kids će se danas predstaviti na novim tržištima. U međuvremenu će novi zahtjev za prijateljstvo i funkcionalnost grupe biti dostupni u SAD-u počevši od danas, a uslijediće i međunarodno predstavljanje.

Izvor: The Verge